Receptai, Saldu

Mėlynių “jogurtas”

Kreminis melyniu desertas

Kitoks jogurtas – iš mėlynių

Apie ką pirmiausia pagalvojate išgirdę žodį “jogurtas”? Jogurtą dažniausiai esame linkę sieti su klasikiniu karvės pienu. Tačiau jogurtas gali būti ir visiškai augalinės kilmės! Šis receptas tai kaip tik įrodo. Tai pilnos struktūros mėlynių jogurtas, kurį sudaro bananai, mėlynės, citrinos sultys ir cinamonas. Tai “jogurtas”, kuris yra lengvas skrandžiui, jame nėra pieno produktų ir jis naudingas sveikatai. Žinoma, jis skiriasi nuo klasikinio jogurto, tačiau yra malonios kreminės tekstūros ir saldaus skonio. Mėlynių “jogurtas” puikiai tinka kaip sveikas priedas prie mėgstamų patiekalų arba mėgautis tiesiai iš indelio. Išbandykite!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 15 minučių + stingimo laikas šaldytuve
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 2 prinokusių bananų
  • 150 g šaldytų mėlynių
  • 1 arbatinio šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono (nebūtinai)

Kaip pasigaminti mėlynių “jogurtą”:

  1. Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Supilkite gautą masę į dubenėlį ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms arba per naktį, kad sustingtų. 
  3. Tada gardinkite tuom, kuo norite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *