Receptai, Saldu

Naminė greita obuolienė

õunakaste

Šilkinė kreminė aromatinga obuolienė!

Cinamonas ir obuoliai – tai tobulas derinys! Ir būtent šie nuostabūs skoniai susitinka šioje šilkinėje obuolienėje! Toks obuolių skanėstas yra vienas tobuliausių saldumynų, suteikiantis ir malonų skonį, ir puikiai tinkantis prie įvairių desertų ir ne tik. O obuolienę pagaminti taip paprasta, kad lengvai pasigaminsite patys! Tiesiog sudėkite obuolių kubelius į puodą, leiskite jiems pavirti, kol suminkštės, o tada sutrinkite į šilkinį padažą. Įsitikinkite, kad po ranka turite ir cinamono! Šis neprilygstamas prieskonis obuolienę pakylėja į visiškai naują lygį! Bet kad galėtumėte tokį skanėstą kuo greičiau išbandyti patys, negaištame daugiau laiko ir dalijamės gardžios naminės obuolienės receptu, kuri puikiai tinka ant košės, į kepinių tešlą ar kaip skanėstas tiesiog kabinti šaukštu.

Kiekis: apie 600 g obuolienės
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumas: lengvas
Jums reikės:

  • 6-8 obuolių (apie 800 g obuolių. Galite naudoti nuluptus arba nenuluptus – priklausomai nuo jūsų pageidavimų)
  • 1-2 a.š. malto cinamono
  • 200 ml vandens
  • Klevų sirupo arba medaus (pagal skonį pasaldinti)

Kaip pasigaminti naminę obuolienę ?

Nulupkite (jei norite) ir supjaustykite obuolius kubeliais. Sudėkite į puodą. Suberkite cinamoną ir pavirkite kelias minutes. Tada supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės kaitros, kol obuoliai suminkštės. Kai obuoliai bus minkšti, išjunkite kaitrą, supilkite mišinį į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Jei mėgstate saldesnį padažą, galite įpilti klevų sirupo arba medaus. Obuolienę laikykite sandariame inde šaldytuve.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *