Sveikatai palanki sriuba
Kupini skirtingų daržovių barščiai su augaline grietine! Kas gali būti geriau už šildantį dubenėlį tokių naminių barščių? Iš tiesų! Daržovių pilna, mėsos ir aliejaus neturinti barščių sriuba yra viena skaniausių sriubų, o anakardžių riešutų “grietinė” – tarsi vyšnaitė ant torto. Skanus derinys, nuo kurio liežuvis norės dar ir dar!
Be to, šiuos barščius pagaminsite labai greitai. Taigi, jei mėgstate sriubas ir mėgstate burokėlius, šiuos augalinius barščius tikrai verta išbandyti!
Rekomenduojame skanauti šiuos barščius su augaline grietine. Todėl nepamirškite iš anksto pasirūpinti anakardžio riešutais.
Kiekis: 3-4 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums rekės:
Sriubai:
- 450 g šviežių baltagūžių kopūstų (supjaustytų juostelėmis)
- 450 g nevirtų burokėlių
- 1 didelio svogūno (smulkiai supjaustyto)
- 225 g morkų (tarkuotų)
- 4 skiltelių česnako (susmulkintų)
- 385 g bulvių (supjaustytų mažais kubeliais)
- 1,2 litro daržovių sultinio arba vandens pagal skonį
- 1 lauro lapas
- 1-2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1-2 šaukštų klevų sirupo
- jūros druskos (pagal skonį)
- 2-3 šaukštų mėgstamų šviežių žolelių (smulkintų).
Augalinei grietinei:
- 125 g anakardžių riešutų (prieš gaminant išmirkyti vandenyje bent vieną valandą)
- 110 ml vandens
- 2-3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
- jūros druskos (nebūtina)
Kaip pasigaminti barščius ir augalinę grietinę:
- Į puodą sudėkite smulkiai supjaustytus burokėlius, morkas ir svogūnus. Troškinkite, kol daržovės pradės minkštėti (apie 8-10 minučių). Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad daržovės nepriliptų prie puodo dugno.
- Tada sudėkite smulkintą česnaką, kopūstus ir bulvių kubelius. Virkite, kol pradės skleistis malonus česnakų kvapas.
- Tada supilkite sultinį arba vandenį ir įdėkite lauro lapą.
- Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir leiskite sriubai virti 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau sultinio.
- Nukelkite puodą nuo kaitros, įmaišykite citrinos sulčių, klevų sirupą ir jūros druską. Visko dėkite pagal savo skonį, bet galutinis rezultatas turėtų būti šiek tiek saldžiarūgštis.
- Augalinei greitinei pagaminti nupilkite mirkymo vandenį nuo anakardžių ir sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Patiekite su ankardžių grietine, šviežiomis smulkintomis žolelėmis ir skanaukite.