Naminis avižų pienas be glitimo, paruošiamas akimirksniu!
Ar kada nors gėrėte avižų pieno? O ar darėte jį patys? Avižų pienas yra puikus gėrimas, kurį galima panaudoti kokteiliams, košėms arba net dėti į sveikus blynus ir kitus kepinius.
Nors parduotuvėse parduodamų augalinių pienų asortimentas nuolat plečiasi, jų kainos dažnai būna gana didelės. O taip pat ir sudėtis ne visada džiuginanti. Gera žinia yra ta, kad avižų pieną pasigaminti namuose iš tiesų labai paprasta ir tam nereikia jokių specialių įgūdžių, neužima daug laiko ir yra labai pigu! Ar esate pasiruošę išbandyti?
Pažadame, kad verta išbandyti, nes, be minėtų privalumų, naminis avižų pienas taip pat neturi priedų ir galite jį pagardinti taip, kaip jums patinka.
Taip pat dar norime jus padrąsinti leisti savo vaizduotei įsibėgėti ir papildyti savo naminį avižų pieną klevų sirupu, vanile, cinamonu ar kitais įdomiais ingredientais!
Kiekis: apie 1 litrą pieno
Paruošimo laikas: 5 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 stiklinės avižinių dribsnių be glitimo
- 4 stiklinių šalto vandens
- 1-2 šaukštų klevų sirupo (nebūtina)
- žiupsnelio druskos ar prieskonių (neprivaloma)
Kaip pasigaminti sveiką avižų pieną:
- Sudėkite avižinius dribsnius į maisto smulkintuvą kartu su klevų sirupu ir šaltu vandeniu (būtinai naudokite kuo šaltesnį vandenį, nes šiltas vanduo gali padaryti pieną “gleivėtą”).
- Viską trinkite nuo 30 sekundžių iki 1 minutės (netrinkite per ilgai, nes dėl ilgesnio apdorojimo pienas taip pat gali tapti “gleivėtas”!).
- Perkoškite per marlę ar kitą audinį arba sietelį su mažomis skylutėmis (bet audinys tinka geriausiai).
- Laikykite pieną šaldytuve, uždengtame inde iki 5 dienų.
Skanaus.
P.S. paragaukite šio avižų pieno su gardžia granola be glitimo.