Šildanti moliūgų sriuba
Trinta sriuba su rudeniniu prieskoniu
Pradėjus vėsti orams norisi ko nors jaukaus ir šildančio. O kas gali būti geriau už kreminę moliūgų sriubą! Be puikaus skonio, moliūguose gausu antioksidantų ir vitaminų. Moliūgai turtingi vitaminais A, C, E ir B, taip pat mineralais, tokiais kaip kalcis ir kalis. Moliūgai taip pat naudingi esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui ir pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis.
Kepkite, troškinkite, įmaišykite į sriubą ar net gaminkite sausainius, pyragus, desertus – leiskite savo vaizduotei veikti, nes moliūgus galima panaudoti beveik viskam.
Paprasčiausias būdas skaniai panaudoti moliūgą, žinoma, pagaminti sriubą. Taigi, dalijamės su jumis vienu sveikiausių ir dvasią pakylėjančių moliūgų sriubos receptu.
Kiekis: 3-4 asmenims
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 kg nuluptų moliūgų kubelių
- 2 šaukštelių kokosų aliejaus (nebūtinai. Jei norite, vietoj aliejaus naudokite vandenį)
- 2 šaukštelių susmulkinto česnako
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno
- 360 ml daržovių sultinio (, jei reikia – daugiau arba mažiau)
- 1 skardinės vidutinio riebumo kokosų pieno (400 ml)
- 1 šaukštelio maltų prieskonių
- 1 šaukštelio čiobrelių
- 1/2 šaukštelio smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos (arba aitriosios paprikos miltelių / dribsnių)
- jūros druskos ir pipirų
Kaip pasigaminti moliūgų sriubą:
- Puode įkaitinkite aliejų (jei naudojate) ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir imbierą.
- Patroškinkite kelias minutes.
- Tada suberkite čiobrelius ir aitriąją papriką ir dar patroškinkite, kol svogūnai suminkštės.
- Supilkite kokosų pieną, sultinį ir sudėkite moliūgo kubelius. Viską užvirinkite.
- Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir virkite, kol moliūgas suminkštės (moliūgas virs apie 10 minučių).
- Tada sudėkite supilkite viską į maisto smulkintuvą arba naudokite rankinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, patiekite ir papuoškite pagal pageidavimus.
P.S. Jei norite mažiau riebalų turinčios sriubos, kokosų pieną pakeiskite sultiniu, o vietoj aliejaus naudokite vandenį.