Kalėdiniam stalui ir ne tik
Jei ieškote šventinio gėrimo Kalėdų stalui arba šaltuoju metų laiku pamaloninti kūną ir sielą, verta išbandyti šį nealkoholinio karšto vyno receptą!
Šiltas ir natūralus, turtingo skonio gėrimas neabejotinai taps mėgstamiausiu jūsų ir jūsų svečių kalėdiniu gėrimu.
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 300 ml natūralių, nesaldintų obuolių sulčių
- 300 ml natūralių nesaldintų spanguolių, bruknių ar juodųjų serbentų sulčių
- 2-3 griežinėlių šviežio apelsino
- 2 žvaigždinių anyžių
- ½ arbatinio šaukštelio kardamono
- 2-3 cinamono lazdelių
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo (jei reikia)
- ½ arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
Kaip pasigaminti šildantį, kalėdinį nealkoholinį karštą vyną:
- Supilkite visas sultis į puodą, sudėkite prieskonius ir apelsinų skilteles ir užvirinkite.
- Kaitinkite ant vidutinės kaitros 20 minučių.
- Išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti su uždengtu dangčiu dar 10 minučių.
- Jei norite, įmaišykite klevų sirupo.
- Patiekite ir mėgaukitės iš karto!