Kitoks nori suktinukas
Ar žinojote, kad iš nori lapų galima pasigaminti ne tik sušių, bet ir skanių suktinukų? Tai dar vienas paprastas būdas į savo valgiaraštį įtraukti daugiau maistingų daržovių! Nori suktinukai – tai mineralų turtingi nori lapai, ryžių popierius, kreminis avokadas ir daug šviežių produktų. Rezultatas – išties gardus patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiui arba lengvesniems pietums ar vakarienei. Jei mėgstate sušius, yra didelė tikimybė, kad tapsite nori suktinukų gerbėjais. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Kiekis: 1-2 valgytojai
Paruošimo laikas: 25 minutės
2 porcijoms: 25 min: lengvas
Paruošimui reikės:
Suktinukams:
- 4 nori lapų
- 4 ryžių popieriaus lakštų
- 2-3 prinokusių avokadų (sutrintų šakute)
- 2 vidutinio dydžio morkų (tarkuotų)
- ½ ilgio šviežio agurko (supjaustyto plonais griežinėliais arba juostelėmis)
- 1 paprikos (plonai supjaustytos griežinėliais)
- Šiek tiek vandens ryžių popieriui sudrėkinti
- Druskos, pipirų ir citrinos sulčių (avokadui pagardinti)
Padažui:
- 80 g saulėgrąžų sėklų (iš anksto išmirkytų)
- 115 ml vandens
- ½ a.š. aitriosios paprikos dribsnių (galite dėti daugiau arba mažiau – pagal skonį)
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- Žaliosios citrinos sulčių iš 1-2 citrinų (rūgštumas čia labai svarbus!)
- 1-2 a.š. klevų sirupo arba medaus skoniui subalansuoti
Kaip pasigaminti nori suktinukus?
Pirmiausia nuplaukite ir supjaustykite daržoves, o avokadą sutrinkite šakute. Tuomet ant virtuvės paviršiaus arba didesnės pjaustymo lentos padėkite vieną nori lapą. Tada paimkite ryžių popieriaus lapelį, kelioms sekundėms (užtenka 1-2 sekundžių!) pamerkite į dubenėlį su vandeniu ir sudrėkintą ryžių popierių padėkite ant nori lapo.
Padėję ryžių popierių ant nori lapo, atsargiai išpjaukite vieną plyšį nuo apatinio krašto iki centro, kad vėliau galėtumėte sulenkti visas puses.(Spustelėkite čia, jei norite sužinoti, kaip iškirpti ir sulankstyti suktinuką!)
Nori suktinuką padalykite į keturias lygias dalis ir uždėkite skirtingus priedus – į vieną dalį įdėkite sutrintą avokadą, į kitą – tarkuotą morką, į trečią – papriką, į ketvirtą – agurko griežinėlius. Tada viską sulenkite ir sudėkite į lėkštę. Procesą kartokite, kol turėsite pakankamai ingredientų.
Norėdami paruošti padažą, maisto smulkintuve sutrinkite mirkytas saulėgrąžų sėklas, žaliosios citrinos sultis, vandenį, aitriosios paprikos dribsnius, klevų sirupą arba medų, druską ir pipirus. Viską trinkite iki vientisos ir šilkinės masės. Patiekite suktinukus su kreminiu padažu.
P.S. Į suktinukus galite dėti visko, ką tik norite. Pavyzdžiui, virtų ryžių, bolivinės balandos ar sorų, humuso, raudonųjų svogūnų, špinatų ar net vaisių ir uogų. Ar ko nors kito, ką turite po ranka.