Šildanti avinžirnių ir makaronų sriuba
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat kaip pas močiutę
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šildančioje sriuboje susijungia maistingosios daržovės, maistingi avinžirniai, daugybė žolelių ir makaronai be glitimo. Visos šios gėrybės sudėtos į vieną skanų ir sveiką, naminį daržovių sultinį. Jei mėgstate sriubas, ši sriuba tikrai skirta jums!
Šioje šildančioje sriuboje susijungia daržovės, maistingi avinžirniai, daugybė žolelių ir
makaronai be glitimo. Jei mėgstate sriubas, ši sriuba tikrai skirta jums!
Kiekis: 2-3 porcijos
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 170 g smulkintų svogūnų (1 vidutinio dydžio)
- 200 g pjaustytų morkų
- 120 g smulkintų saliero kotų
- 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių (prieš tai nusausintų ir nuplautų)
- 200 g makaronų be glitimo
- 1,8 l daržovių sultinio arba vandens
- ½ šaukšto svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
- Jūros druskos (pagal skonį)
- Serviravimui saujelės šviežių petražolių (nebūtina)
Kaip pasigaminti makaronų sriubą:
- Supjaustytą svogūną, morką ir saliero kotus sudėkite į puodą su šlakeliu vandens ir troškinkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Įpilkite tiek vandens, kad daržovės nepriliptų prie puodo dugno.
- Po to supilkite daržovių sultinį, sudėkite svogūnų miltelius, česnakų miltelius, maltą ciberžolę, džiovintas petražoles, džiovintą raudonėlį, avinžirnius ir makaronus.
- Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol makaronai ir daržovės suminkštės.
- Pabaigoje sudėkite smulkintas šviežias petražoles ir pagardinkite jūros druska (jei norite). Valgykite iš karto.
Skanaus.