Receptai, Saldu

Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo

gluteenivaba õunakook

Klasikinis obuolių pyragas ant avižų pagrindo

Sveikuoliškas obuolių pyragas su sveiku kepimu, nenusileidžiantis nostalgiškam obuolių pyragui! Pagrindas (padas) – avižiniai dribsniai be glitimo, o ant viršaus – sodrus obuolių ir cinamono sluoksnis. Saldžiai kvepiantis, bet be rafinuoto cukraus ir vis dar augalinis. Jei rudens vakarais norisi šildančio skanėsto, šis pyragas – kaip tik jums!

Kiekis: 10-12 pyragaičių
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Tešlai reikės:

  • 2 puodelių avižinių dribsnių be glitimo (180 g)
  • 3,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 20 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių (½ citrinos)
  • 140 ml migdolų pieno
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 110 g prinokusių bananų (1 vidutinio dydžio bananas)

Užpilui ant viršaus:

  • 530 g obuolių (3 dideli obuoliai)
  • 4 šaukštų klevų sirupo
  • 8 šaukštų vandens (troškinimui)
  • 2 arbatinų šaukštelių cinamono

Kaip pasigaminti obuolių pyragą?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą arba torto formą išklokite kepimo popieriumi. Pirmiausiai paruoškite užpildą ant viršaus. Nuplaukite bei supjaustykite obuolius ir sudėkite juos į puodą ar mažesnį indą. Įpilkite vandens, klevų sirupo ir cinamono. Virkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, kol obuoliai taps minkšti, karamelinės spalvos ir išgaruos vandens perteklius.

Tada paruoškite tešlą. Pirmiausiai, dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius su kepimo milteliais. Tada supilkite citrinos sultis, sudėkite bananą ir supilkite migdolų pieną bei klevų sirupą. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Visus ingredientus taip pat galite sumaišyti blenderiu arba virtuviniu kombainu.

Dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos arba į pasirinktą torto formą ir iškočiokite maždaug 0,5-1 cm storio pagrindą. Šį pyragą galite kepti bet kokios formos – galite naudoti apvalią arba kvadratinę torto formą, o didelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, galite sudėti viduryje. Ant pagrindo paskleiskite obuolių masę ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir skanaukite!

Parašykite komentarą