
Gardi košė su mėlynėmis

Kas gali būti geriau nei pradėti rytą nuo šiltos pusryčių košės su gydomąja uogų galia!
Ar žinojote, kad laukinės mėlynės yra viena iš galingiausių uogų, su daugybe gydomųjų medžiagų, turinčios dešimtis antioksidantų, gerinančios virškinimą ir veiksmingai palaikančios kepenų veiklą?
Laukinės mėlynės yra tikras supermaistas! Šios mažytės, tamsiai violetinės uogos ne tik pasižymi puikiomis gydomosiomis savybėmis, bet ir puikiu skoniu – jas galima valgyti vienas, dėti į kokteilius, uogienes ar net košes.
Šįkart kviečiame išbandyti košę, pagardintą mėlynėmis.
Kiekis: 1 porcija
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 puodelio (apie 240 ml) avižinių dribsnių arba sorų
- 450 ml vandens (jei reikia, įpilkite daugiau skysčio)
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono
- 1-2 šaukštų natūralaus klevų sirupo (pagal skonį)
- pusė stiklinės miško mėlynių (šviežių arba šaldytų) ir šiek tiek papuošimui (neprivaloma).
Kaip pasigaminti košę su mėlynėmis:
- Supilkite į puodą vandenį ir užvirinkite.
- Tada suberkite avižinius dribsnius (arba soras) ir sumažinkite kaitrą.
- Virkite košę ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 10-15 minučių, kol dribsniai suminkštės, o košė taps kreminės konsistencijos.
- Tada košę pagardinkite cinamonu ir klevų sirupu ir, galiausiai, įmaišykite mėlynes.
- Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite košei kelias minutes pastovėti, kad išbrinktų.
- Patiekimui uždėkite dar mėlynių ir klevų sirupu, jei norite ir mėgaukitės!
P.S. Jei vis dėlto neturite mėlynių, vietoje jų taip pat galite išbandyti liofilizuotų laukinių mėlynių miltelius arba liofilizuotas ekologiškas estiškas mėlynes.
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...