Gardūs obuolių gabaliukai ant migdolų pagrindo
Šie gardūs obuoliniai sausainiai tirpsta burnoje! Jais mėgautis – nepakartojamas malonumas. Sunku sustoti juos valgyti. Saldūs obuoliai ant burnoje tirpstančio migdolų padelio – kažkas nepaprastai skanaus! Kaip visada, taip ir šį kartą sausainiuose nėra nė gramo glitimo, kiaušinių ar pieno produktų. Šiame recepte taip pat nėra aliejaus – riebalų vaidmenį šiame recepte atlieka naminė obuolienė. Šių sausainių paruošimas reikalauja šiek tiek pastangų, tačiau tikrai verta. Jei esate saldumynų mėgėjas, drąsiai pasiraitokite rankoves ir išbandykite.
Kiekis: 3-4 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Pagrindui:
- 160 g migdolų miltų
- 40 g tapijokos krakmolo
- 60 g kokosų cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 80 g obuolienės (pasigaminkite savo arba nusipirkite parduotuvėje jau paruoštos, be cukraus)
Įdarui:
- 1 vidutinio dydžio obuolio (supjaustyto griežinėliais)
- 30 g kokosų cukraus
- 60 ml nesaldinto migdolų pieno
- 1 ½ šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 ½ arbatinio šaukštelio cinamono
- 1 arbatinio šaukštelio tapijokos krakmolo
- Žiupsnelio jūros druskos
Kaip gaminti obuolinius sausainius:
- Pirmiausiai, dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, krakmolą, kokosų cukrų ir kepimo miltelius.
- Tada įmaišykite obuolienę ir rankomis suformuokite tešlą. Jei masė per lipni, įberkite šiek tiek daugiau migdolų miltų (po šaukštą).
- Suformuokite iš masės rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę arba kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
- Tuo tarpu ruoškite obuolių įdarą. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius griežinėliais, o visus kitus, įdarui skirtus ingredientus, sudėkite į keptuvę ar nedidelį puodą.
- Mišinį užvirinkite, tada 3-4 minutes pavirkite ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
- Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Iš šaldytuvo išimkite tešlos rutulį, padalykite jį į 9 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliukus.
- Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pirštais viduryje suformuokite įdubimą, kad gautųsi tarsi maži dubenėliai.
- Užpildykite įdubimus su obuolių įdaru (į kiekvieną dėkite po maždaug 1 arbatinį šaukštelį įdaro).
- Sudėję įdarą dėkite paruoštus sausainukus į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
- Kai skanieji kąsniukai bus iškepti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!
P.S. Jei norite pasigaminti naminės obuolienės, pasinaudokite šia instrukcija:
Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius (2-3 nedidelius, apie 200 g) ir sudėkite juos į nedidelį puodą. Po truputį įpilkite 2-3 šaukštus vandens, kad obuoliai nepriliptų prie dugno. Virkite obuolių kubelius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir maisto smulkintuvu sutrinkite obuolius iki vientisos masės.