Receptai, Saldu, Užkandžiai

Obuolių sausainiai ant migdolų pagrindo

Veganiski be glitimo sausainiai

Gardūs obuolių gabaliukai ant migdolų pagrindo

Šie gardūs obuoliniai sausainiai tirpsta burnoje! Jais mėgautis – nepakartojamas malonumas. Sunku sustoti juos valgyti. Saldūs obuoliai ant burnoje tirpstančio migdolų padelio – kažkas nepaprastai skanaus! Kaip visada, taip ir šį kartą sausainiuose nėra nė gramo glitimo, kiaušinių ar pieno produktų. Šiame recepte taip pat nėra aliejaus – riebalų vaidmenį šiame recepte atlieka naminė obuolienė. Šių sausainių paruošimas reikalauja šiek tiek pastangų, tačiau tikrai verta. Jei esate saldumynų mėgėjas, drąsiai pasiraitokite rankoves ir išbandykite.

Kiekis: 3-4 saldumynų mėgėjams

Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Pagrindui:

Įdarui:

Kaip gaminti obuolinius sausainius:

  1. Pirmiausiai, dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, krakmolą, kokosų cukrų ir kepimo miltelius. 
  2. Tada įmaišykite obuolienę ir rankomis suformuokite tešlą. Jei masė per lipni, įberkite šiek tiek daugiau migdolų miltų (po šaukštą). 
  3. Suformuokite iš masės rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę arba kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
  4. Tuo tarpu ruoškite obuolių įdarą. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius griežinėliais, o visus kitus, įdarui skirtus ingredientus, sudėkite į keptuvę ar nedidelį puodą. 
  5. Mišinį užvirinkite, tada 3-4 minutes pavirkite ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
  6. Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 
  7. Iš šaldytuvo išimkite tešlos rutulį, padalykite jį į 9 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliukus. 
  8. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pirštais viduryje suformuokite įdubimą, kad gautųsi tarsi maži dubenėliai. 
  9. Užpildykite įdubimus su obuolių įdaru (į kiekvieną dėkite po maždaug 1 arbatinį šaukštelį įdaro). 
  10. Sudėję įdarą dėkite paruoštus sausainukus į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
  11. Kai skanieji kąsniukai bus iškepti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!

P.S. Jei norite pasigaminti naminės obuolienės, pasinaudokite šia instrukcija: 

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius (2-3 nedidelius, apie 200 g) ir sudėkite juos į nedidelį puodą. Po truputį įpilkite 2-3 šaukštus vandens, kad obuoliai nepriliptų prie dugno. Virkite obuolių kubelius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir maisto smulkintuvu sutrinkite obuolius iki vientisos masės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *