Daržovių fritata
Sotus patiekalas, kuris yra malonaus skonio, užpildo pilvą ir tikriausiai patiks net jei nesate didžiausias daržovių gerbėjas! Jūsų dėmesiui – spalvinga fritata, kurioje sultingos daržovės ir avinžirnių miltai bei kreminiai anakardžių riešutai. Fritata greitai paruošiama ir ją galima valgyti ir šaltą, puikiai tinka iškylos krepšeliui arba pasiimti į darbą ar mokyklą. Įsitikinkite patys!
Kiekis: 4-6 asmenims
Gamybos laikas: maždaug 60 minučių (įskaitant kepimo laiką + jei naudojate iš anksto mirkytus indiškus riešutus)
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio svogūnų (supjaustytų juostelėmis)
- 2 vidutinio dydžio morkų (supjaustytų juostelėmis)
- 2 vidutinio dydžio paprikų (supjaustytų juostelėmis)
- 1 mažos arba vidutinio dydžio cukinijos (supjaustytos juostelėmis)
- 2 puodelių avinžirnių miltų (260 g)
- 1 puodelio anakardžių riešutų (140 g)
- 2 puodelių vandens (470 ml)
- 2 a.š. česnako miltelių
- 1-2 a.š. ciberžolės miltelių
- 2 a.š. druskos
- Žiupsnelio maltų pipirų
Kaip pagaminti augalinę fritatą?
Pirmiausiai paruoškite tešlą. Iš anksto išmirkytus anakardžius (užtenka 15-20 min. karštame vandenyje), vandenį, avinžirnių miltus ir prieskonius sudėkite į maisto smulkintuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Dideliame dubenyje sumaišykite susmulkintas daržoves ir tešlą. Masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (šiek tiek paspausdami). Pyragą kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje, įjungę ventiliatorių, apie 45 minutes, kol viršus paruduos. Leiskite kelias minutes atvėsti, supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir mėgaukitės iš karto arba laikykite šaldytuve sandariame inde. Fritata puikiai išsilaikys 2-3 dienas šaldytuve.









