Prancūziškos salotos su šparaginėmis pupelėmis, alyvuogėmis ir citrinų padažu
Jei manote, kad sunku pasisotinti vien salotomis, išbandykite šias prancūziško stiliaus salotas su bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis, kurios yra sočios, bet kupinos gaivos ir šviežumo. Šiose salotose derinamos maistingųjų medžiagų turtingos bulvės, kvapnios alyvuogės, vitaminų turtingos šparaginės pupelės ir daug šviežių produktų. Vyšnia ant viršaus – citrinų padažass, kuris sujungia visus skonius. Skanaus!
Kiekis: 2-3 salotų mėgėjams
Paruošimo laikas: 25 min (jei naudojate prieš tai garuose virtas bulves ir pupeles).
Sudėtingumo laipsnis: lengvas
Paruošti reikės:
Paruošti reikės:
- 600 g garuose virtų mažų bulvyčių, perpjautų per pusę
- 140 g šparaginių pupelių (virtų garuose)
- 200 g žalių lapų (romėniškų salotų, gūžinių salotų ar kitų mėgstamų salotų)
- 60 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 60 g ridikėlių, supjaustytų plonais griežinėliais
- 20 g pjaustytų alyvuogių be kauliukų (geriausia be acto ir aliejaus) supjaustytų griežinėliais
- Sauja šviežių bazilikų, susmulkintų
Citrinų padažas:
- 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1,5 a.š. medaus
- ¼ a.š. garstyčių miltelių
- Jūros druskos (pagal skonį)
Kaip paruošti salotas?
Į lėkštės ar dubį sudėkite susmulkintas salotas, ant viršaus – griežinėliais supjaustytas alyvuoges, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, garuose virtas bulvių puseles, garuose virtas šparagines pupeles, ridikėlių griežinėlius ir smulkintus bazilikus.
Padažui sumaišykite citrinos sultis, jūros druską, garstyčių miltelius bei medų ir užpilkite ant salotų.
Mėgaukitės iš karto!