Nesmulkintos ekologiškos kmynų sėklos (4-6 mm)
Ekologiški kmynai iš Lietuvos – tai aukštos kokybės prieskoniai, pasižymintys intensyviu, šiltu aromatu bei šiek tiek saldžiu, žemišku skoniu. Kmynų sėklos (nepainioti su maltų kmynų sėklomis) yra universalios sėklos, turinčios platų kulinarinį panaudojimą ir priskiriamos prie seniausių žinomų prieskonių.
Beje, ar žinojote, kad kmynų sėklos techniškai yra ne sėklos, kaip dažnai manoma, o kmynų augalo vaisiai?
Kmynų naudojimas
Nesmulkintos kmynų sėklos tinka duonai, pyragams, troškiniams, daržovių patiekalams ir marinatams gardinti. Jų kvapas suteikia maistui savitą ir malonų skonį, kuris daugeliui žmonių patinka, o kai kuriems kelia netgi nostalgiją. Be to, kmynai dažnai naudojami įvairiuose prieskonių mišiniuose, pavyzdžiui, garsiuosiuose kario milteliuose ar prieskonių pastose.
Iš sėklų taip pat galima pasigaminti vaistinės arbatos arba užpilo. Manoma, kad kmynai, kaip vaistas, gerina virškinimą, mažina dujų kaupimąsi, pilvo pūtimą ir rėmenį.
Taip pat peržiūrėkite Elusväli fokačijos receptą, praturtintą kmynais!
Draugiški aplinkai ir ekologiški
BIOMENU nesmulkinti kmynai auginami Lietuvoje pagal griežtus ekologinius standartus. Terminas „ekologiškas“ užtikrina, kad kmynai auginami Lietuvoje, derlingose dirvose, nenaudojant sintetinių pesticidų, herbicidų ir cheminių trąšų. Taip išsaugomas kmynų grynumas ir ekologiškumas.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.