Receptai, Saldu

Purūs manioko miltų keksiukai be glitimo

Manioko miltu keksiukai be glitimo

Purūs ir drėgni keksiukai

Kas gi nemėgsta keksiukų, tiesa? Bet ar kada nors kepėte veganiškus ir dar be glitimo keksiukus? Tai gali atrodyti labai netradicinis keksiukų gaminimo būdas, tačiau jis visiškai įmanomas!

Šie maniokų (cassava) miltų augalinės sudėties keksiukai yra tokie drėgni ir skanūs, kad jums gali būti sunku sustoti valgyti. Laimei, šie skanumynai yra tokie sveiki, kad jei vienu sykiu suvalgysite daugiau nei vieną, nieko baisaus neatsitiks.

Taip pat šiuose keksiukuose nėra nė lašo aliejaus! 

Išbandykite – mes jus užtikriname, kad šie purūs keksiukai labai patiks tiek dideliems, tiek mažiems smaližiams! Patiekite šiuos keksiukus kaip desertą arba mėgaukitės kaip užkandžiu arba net pasiimkite į keliones ar išvykas.

Kiekis: 6-8 keksiukai
Paruošimo laikas: 45 minutės + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 90 g manioko miltų
  • 28 g kokosų miltų
  • 3 šaukštų kokosų cukraus
  • 1,25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,25 arbatinio šaukštelio Himalajų druskos
  • 1 puodelio trintų bananų arba obuolių tyrės (apie 250 g)
  • 60 ml nesaldinto augalinio pieno arba vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės (neprivaloma)
  • 1 puodelio mėlynių arba juodųjų serbentų (jei naudojate šaldytas uogas, pirmiausiai leiskite joms atitirpti)

Kaip pasigaminti manijoko miltų keksiukus:

  1. Supilkite obuolių tyrę (arba trintus bananus) į dubenį, įmaišykite manijokos ir kokosų miltų, prieskonius, augalinį pieną (arba vandenį) ir išmaišykite. Pabaigoje sudėkite uogas ir darkart atsargiai išmaišykite.
  2. Tada tešlą padalinkite į keksiukų formeles.
  3. Keksiukus kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  4. Prieš valgydami leiskite keksiukams atvėsti bent 10 minučių.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *