Burnoje tirpstantis pyragėlis su augaliniais aviečių ledais
Ar kada nors gaminote pyragėlius su supermaistu chaga? Gaunasi kūną atgaivinantis ir skonio receptorius džiuginantis skanėstas! Stiprinanti chaga suteikia pyragaičiui malonaus šokoladinio skonio ir praturtina jį gydomosiomis savybėmis.
Chagos pyragėlis yra puikus ir sveikas užkandis prie arbatos puodelio. Taip pat chagos pyragėliai puikiai tinka ir ruošiant vakarėlio stalą. Išbandykite patys!
Kiekis: 6-9 pyragėliai
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Pyragaičiams:
- 2 skardinių konservuotų baltųjų pupelių (460 g)
- 100 g avižinių dribsnių be glitimo
- 3 arbatinių šaukštelių chagos (pvz., Vimergy )
- 120 ml nesaldinto migdolų pieno
- 50 g kokosų aliejaus
- 120 g klevų sirupo
- 60 g žemės riešutų kremo (be priedų)
- žiupsnelio druskos
Augaliniams aviečių ledams:
- 3 vidutinio dydžio šaldytų bananų
- 2 saujų šaldytų aviečių
- medaus arba klevų sirupo (nebūtina, dėkite pagal skonį)
Kaip pagaminti šį desertą:
- Nuplaukite pupeles.
- Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Supilkite masę į 20-22 cm apvalią torto formą arba 20 cm kvadratinį kepimo indą.
- Kepkite pyragą 180 laipsnių C temperatūroje apie 45 minutes.
- Prieš pjaustydami leiskite atvėsti.
- Patiekite su aviečių ledais. Ledams pagaminti sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.
P.S! Pyragaičių spalva priklauso nuo chagos sumalimo – kuo smulkesni milteliai, tuo tamsesni bus pyragaičiai. Jei norite rudo atspalvio pyrago, naudokite kuo smulkesnio malimo čagos miltelius, pavyzdžiui iš Vimergy.