Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Raudonųjų kopūstų taco

Raudonuju kopustu taco

Taco visiškai be glitimo

Ar žinojote, kad raudonieji kopūstai yra viena iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių daržovių, kurioje gausu vitaminų? Raudonuosiuose kopūstuose gausu vitaminų C, K ir B grupės vitaminų, taip pat mineralų, tokių kaip jodas, kalcis, kalis, magnis ir geležis. Be to, raudonuosiuose kopūstuose gausu antioksidantų, kurie gyvybiškai svarbūs mūsų sveikatai, todėl jie veikia priešuždegimiškai, priešvirusiškai ir priešvėžiškai.

Raudonieji kopūstai yra nuostabaus skonio, išskirtinės ryškios spalvos ir puikiai tinka įvairioms salotoms, sriuboms ir net pagaminti taco!

Kiekis: 1-2 asmenims
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Taco:

  • 1 mažesnės raudonojo kopūsto galvos
  • 1-2 vidutinio dydžio pomidorų (arba pora saujų vyšninių pomidorų)
  • ½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
  • ½ avokado
  • ½ raudonosios paprikos + ½ geltonosios paprikos
  • 1 nedidelės saujos šviežių kalendrų, čiobrelių ir bazilikų

Mangų padažui:

  • 170 g mango (šviežio arba šaldyto)
  • 2 šaukštų citrinos arba laimo sulčių
  • 2 datulių
  • 3 šaukštų vandens
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero

Kaip raudonuosius kopūstus paversti taco:

  1. Nuplaukite kopūstą ir atskirkite lapus (kiek norite). Sėkmingiausias būdas atskirti lapus – peiliu perpjauti lapą ties šaknimi ir pradėti lupti nuo apačios.
  2. Kopūstų lapus sudėkite ant didelės lėkštės ar padėklo.
  3. Tada supjaustykite visus ingredientus įdarui ir sudėkite ant kopūstų lapų.
  4. Norėdami paruošti padažą, sudėkite mangų kubelius, datules, prieskonius ir supilkite citrinos arba laimo sultis į maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą. Supilkite vandenį ir trinkite tol, kol taps šilkinės tekstūros.
  5. Šaukštu užpilkite padažą ant kopūstų taco ir, jei norite, papuoškite šviežiomis žolelėmis. Skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *