Receptai, Sūru

Saldžiarūgščiai troškinti kopūstai su obuoliais

Saldzoarugsciai troskinti kopustai su obuoliais

Troškinti kopūstai kitaip – puikus akcentas šventiniam stalui

Jei ieškote kitokios alternatyvos klasikiniams troškintiems kopūstams, išbandykite šį kopūstų su obuoliais receptą!

Šis kopūstų patiekalas puikiai tinka Kalėdiniam stalui arba bet kuriuo kitu metų laiku. Skanus, sveikas ir lengvai paruošiamas augalinis patiekalas, kurį sudaro tik 2 pagrindiniai ingredientai ir šiek tiek prieskonių ypatingam skoniui suteikti.

Tai tikras naminis patiekalas! Tiesiog sudėkite ingredientus į puodą, būkite kantrūs ir leiskite kopūstams ir obuoliams kartu troškintis. Tada pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir troškinti kopūstai paruošti mėgautis! 

Kiekis: 4-6 kopūstų mėgėjams
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 1 kg baltojo kopūsto
  • 500 g nuluptų obuolių
  • 1-2 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba daugiau pagal skonį)
  • 2-3 šaukštelių kokosų cukraus arba klevų sirupo (arba daugiau pagal skonį)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 200 ml vandens

Kaip pagaminti troškintus kopūstus su obuoliais:

  1. Plonomis juostelėmis supjaustykite arba sutarkuokite kopūstą, palikdami šakninę dalį.
  2. Tada kopūstų juosteles sudėkite į didelį puodą ir užpilkite 2 l karšto vandens.
  3. Išmaišykite ir virkite uždengtu dangčiu 10-15 minučių.
  4. Kol kopūstai verda, nulupkite ir plonai supjaustykite obuolius ir tada sumaišykite su kopūstais.
  5. Įdėkite 2-3 arbatinius šaukštelius kokosų cukraus arba klevų sirupo, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite troškintis su uždengtu dangčiu 30 minučių, retkarčiais vis pamaišant.
  6. Stebėkite, kad kopūstai nepriliptų prie puodo dugno – jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau vandens.
  7. Kai kopūstai bus paruošti, pagardinkite juos dar trupučiu kokosų cukraus, druskos ar citrinos sulčių, jei norite. O prieš patiekdami palikite juos puode su uždengtu dangčiu dar 20-30 minučių.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *