Tikrai nenuobodi sriuba
Jei vis dar manote, kad sriubos yra nuobodžios, neskanios ir beskonės, vadinasi, dar nesate ragavę šios sriubos! Tai sriuba, kurioje salierai ir augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai, pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia daug vitamino C. Labai lengvai paruošiama daug ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis – nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti žiedinio kopūsto ir stiebą, ir lapus. Dar daugiau maistinės vertės ir mažiau atliekų. Nuostabu!
Kiekis: maždaug 4 porcijos
Paruošimo laikas: 30 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 700 g žiedinių kopūstų
- 300 g salierų
- 240 g iš anksto išvirtų arba konservuotų baltųjų pupelių
- 1-1,2 l MM gydomojo sultinio
- 3 didesnių česnako skiltelių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių petražolių serviravimui (nebūtinai)
- Šiek tiek aliejaus
Kaip pasigaminti salierų ir žiedinių kopūstų trintą sriubą:
- Nuluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu ir kelias minutes kaitinkite puodo dugne su trupučiu aliejaus.
- Tada sudėkite smulkintus salierus, žiedinius kopūstus (sunaudokite visą žiedinį kopūstą) ir šiltą sultinį.
- Švelniai troškinkite uždengę dangčiu apie 15 minučių (priklausomai nuo daržovių dydžio), kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite pupeles ir dar pavirkite 5 minutes.
- Sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, įberkite smulkintų petražolių ir patiekite.
Skanaus!