Receptai, Sūru

Gydomosios „Medical Medium“ sultinys.

Buljono kubeliuose ir įvairiuose jau paruoštuose koncentratuose dažnai būna cukraus, druskos, mielių, palmių aliejaus ar net mums nereikalingų dažiklių, kvapiųjų medžiagų, konservantų. Todėl nėra geresnio sultinio už tą, kurį pasigaminote patys. Kalbant ir apie tekstūrą, ir apie skonį.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sultinio gamyba reikalauja daug darbo, tačiau iš tikrųjų taip nėra, nes aktyvioji dalis yra tik šiek tiek pasiruošimo, o tada sultinys jau pats burbuliuoja ant viryklės.
Įkvėpimo šiam sultiniui sėmėmės iš tinklaraščio “Medical Medium.”. Jis vadinamas “gydomuoju sultiniu” ne veltui, nes kiekvienas komponentas slepia daugybę vertingų savybių.

Kiekis: 2 litrai
Paruošimo laikas: 10 min. aktyvaus laiko + 2-4 val. pasyvaus laiko.
Sunkumo lygis: lengvas

  • 4 morkų
  • 2 salierų stiebų
  • 2 svogūnų
  • 1 puodelio smulkintų petražolių
  • 1 puodelio šitake grybų – jei norite, galite naudoti ir džiovintus grybus.
  • 2 pomidorų (neprivaloma)
  • 1 česnako galvutės (maždaug 6-8 skiltelių)
  • 2,5 cm ilgio imbiero gabalėlio
  • 2,5 cm ilgio ciberžolės šaknies gabalėlio
  • 2 litrų vandens

Gydomojo sultinio gamyba:

Susmulkinkite visus ingredientus ir supilkite į puodą su vandeniu. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies švelniai virkite 2-4 valandas. Patiekite kaip sriubą arba kaip padažą ir naudokite kaip sultinį.
Sultinys šaldytuve išsilaikys 5-7 dienas.

Skanaus! Jei norite, dalį sultinio galite užšaldyti į ledo kubelius. Juos galima naudoti vėliau, pavyzdžiui, kepant be aliejaus.

Parašykite komentarą