Receptai, Saldu

Obuolių pyrago kąsniukai iš bulvių

Obuolių pyrago kąsniukai kitokioje bulvių tešloje.

Šį rudenį pagaminkite ką nors netradicinio su obuoliais! Turime jums puikią idėją – obuolių pyrago kąsniukai iš bulvių tešlos be glitimo. Taip, perskaitėte teisingai – tikrai, bulvių tešla! Nors esame įpratę bulves valgyti kaip pikantišką patiekalą, šis universalus ir itin sveikas patiekalas puikiai tinka ir desertams. Tie patys obuolių pyrago kąsniukai yra tikras įrodymas. Tai tarsi maži obuolių pyragiukai, tik be cukraus, mielių, glitimo ir net grūdų. Tačiau skanūs ir pakankamai saldūs. Išbandykite patys!

Kiekis: maždaug 8 maži pyragiukai
Paruošimo laikas : apie 1-1,5 val.
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 1 didesnio arba 2 mažesnių obuolių
  • 4 šaukštų klevų sirupo
  • pusės citrinos sulčių
  • cinamono (pagal skonį)
  • 3 vidutinio dydžio garuose virtų bulvių
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo

Kaip pasigaminti obuolių pyrago kąsniukus?

Įdarui:

Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir nuolat maišydami virkite su klevų sirupu ir cinamonu ant vidutinės ugnies 15 minučių. Kai obuolių kubeliai suminkštės, išspauskite citrinos sultis.

Tešlai:

Bulves nulupkite ir virkite garuose. Leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti, tada sudėkite jas į didelį dubenį ir suberkite bulvių krakmolą. Minkykite, kol susidarys tešlos rutulys (jei reikia, įberkite šiek tiek krakmolo).

Kai tešla bus paruošta, padėkite ją ant didelės pjaustymo lentos arba ant kepimo popieriumi iškloto stalviršio paviršiaus ir plonai iškočiokite. Tada tešlą supjaustykite pasirinkto dydžio apvaliais diskais (išpjovoms tinka mažesnė stiklinė ar meduolių skardelė). Įsitikinkite, kad diskų skaičius yra lyginis, nes vienam kąsniukui (pyragiukui) pagaminti reikia dviejų diskų.

Kai tešlos diskai bus paruošti, ant vieno disko dėkite po šaukštą įdaro, o ant viršaus uždėkite antrą tešlos diską. Šakute atsargiai suspauskite diskelių kraštus. Sudėkite kąsniukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Parašykite komentarą