Receptai, Sūru

Klasikinės bulvių salotos su anakardžių “majonezu”

Klasikinės bulvių salotos su anakardžių majonezu

Ar žinojote, kad iš anakardžių riešutų galima pasigaminti neįtikėtinai skanų majonezinį salotų padažą? Anakardžių padažas taip gerai tinka bulvių salotoms, kad sugundys net tradiciškiausių skonių mėgėjus. Jei trokštate nostalgiškų skonių, bet kartu ir sveikų, visaverčių maisto produktų, šias klasikines bulvių salotas tikrai verta išbandyti. Paruoškite kaip kasdienį maistą arba patiekite per vakarėlį!

Kiekis:4-6 porcijos
Paruošimo laikas:25 min. (+ laikas riešutams mirkyti).
Sudėtingumas: Lengvas
Jums reikės:

Salotoms:

  • 1 kg garuose virtų, nuluptų ir atvėsintų bulvių
  • 160 g šviežių agurkų
  • 60 g raudonųjų svogūnų (1 vidutinio dydžio svogūnas)
  • 20 g šviežių krapų
  • 160 g šaldytų ir atšildytų žirnelių
  • 130 g obuolių (nebūtina)

Padažui:

  • 250 g anakardžių
  • 295 ml vandens + vandens mirkymui
  • 1 išspaustos visos citrinos sulčių
  • 1 šviežios česnako skiltelės
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba pagal skonį)
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo

Kaip gaminti bulvių salotas?

Pirmiausiai įdėkite riešutus į orkaitę. Sudėkite riešutus į dubenį ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų visus riešutus. Riešutus galite mirkyti nuo kelių valandų iki visos nakties (arba 15 minučių karštame vandenyje). Tada supjaustykite visus salotų ingredientus mažais kubeliais ir sudėkite į didelį dubenį. Padažui riešutus susmulkinkite ir sudėkite į maišytuvą kartu su citrinos sultimis, česnako skiltelėmis, klevų sirupu, jūros druska ir vandeniu bei sutrinkite iki vientisos, šilkinės masės. Paskutinis žingsnis – įmaišykite padažą į susmulkintas salotas. Kruopščiai išmaišykite ir mėgaukitės!

P.S! Salotos bus labai skanios ir kitą dieną. Šiuo tikslu salotas laikykite sandariame inde, šaldytuve.

Parašykite komentarą