Receptai, Sūru

Veganiški tzatziki (Dzadzikis)

vegan-tzatziki

Graikiškas padažas su anakardžiais

Prieš jus klasikinio graikiško “tzatziki” padažo receptas su sveikuoliškais maisto produktais. Šis šaltas padažas yra ir gaivus, ir skanus, ir lengvas, ir gana sveikas. Nors klasikiniai tzatziki gaminami iš graikiško jogurto, šis receptas yra 100% augalinis ir nė gramu ne mažiau aromatingas. Mūsų dzadzikio žvaigždė – gardūs anakardžiai, kurie padažui suteikia nepakartojamai šilkinę tekstūrą ir traškų kreminį skonį. Nors padaže yra daug riešutų, švieži agurkai ir prieskoninės žolelės padažą padaro aromatingu. Išbandykite!

Kiekis: apie 490 g padažo
Paruošimo laikas:20 minučių + laikas riešutams mirkyti
Sunkumo lygis: Lengvas
Jums reikės:

  • 150 g anakardžių + vanduo mirkymui
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 400 g šviežio agurko, nulupto
  • 20 g šviežių krapų
  • 35 g žaliųjų svogūnų
  • 150 ml vandens (padažui)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip paruošti tzatziki?

Pirmiausiai išmirkykite riešutus. Geriausia riešutus mirkyti per naktį šaltame vandenyje. Tačiau jei nesate tokie kantrūs ir norite iš karto pereiti prie padažo, sudėkite anakardžius į karščiui atsparų dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir 15-20 min. pamirkykite.

Kai riešutai bus minkšti (ne visai minkšti, bet minkšta puse į viršų), sutrinkite juos ir sudėkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Išspauskite citrinos sulčių, sudėkite šviežią česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir galiausiai supilkite vandenį. Tada plakite, kol susidarys šilkinis padažas. Jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais ir sudėkite padažą į dubenį, kad pastovėtų.

Nuplaukite ir nulupkite šviežią agurką ir jį smulkiai sutarkuokite. Iš tarkuoto agurko išspauskite vandens perteklių ir sudėkite į dubenį su anakardžių padažu. Be to, susmulkinkite žaliąjį svogūną bei krapus ir įmaišykite juos į padažą. Viską sumaišykite ir iš karto mėgaukitės!

Parašykite komentarą