Receptai, Saldu, Vaizdo įrašai iš

Citrininiai sausainiai

Citrininiai sausainiai

Skanūs, saldūs sausainiai ir su citrinos žievele, kurie taps jūsų naujais mėgstamiausiais skanėstais. Jų vertę padidina tai, kad juose nėra glitimo, pieno produktų, kiaušinių, rafinuoto cukraus.

Kiekis: 17 sausainių
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

Kaip pagaminti citrininius sausainius?

Dubenyje sumaišykite linų sėmenų miltus ir vandenį, palikite 5 minutes pastovėti. Ištirpinkite 60 ml kokosų riebalų ir supilkite juos į linų sėmenų mišinį, tada suberkite kokosų cukrų, klevų sirupą, citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę, migdolų miltus, kepimo miltelius ir sodą.

Sumaišykite tešlą iki vientisos masės ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada imkite po šaukštelį tešlos ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, kol ji bus pilna. Pirštais šiek tiek paskleiskite tešlą.

Tešla yra minkšta ir kepdama pasiskirstys, todėl įsitikinkite, kad aplink tešlą yra pakankamai vietos. Jei šiame recepte naudosite labai smulkiai maltus migdolų miltus, tešla bus šiek tiek tirštesnė, todėl galėsite formuoti mažus rutuliukus ir atsargiai juos formuoti ant lėkštės.

Kepkite 16-18 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Sausainiai yra traškiausi ir geriausi, kai yra švieži. Laikykite sandarioje dėžutėje ir kambario temperatūroje.

Parašykite komentarą