Medical Medium, Receptai, Sūru

Juodųjų pupelių mėsos kukuliai su pomidorų padažu ir spagečiais be glitimo

Daržovių “mėsos kukuliai” pomidorų padaže

Ar žinojote, kad ankštinės daržovės, ypač pupelės, yra puiki alternatyva mėsai? Iš daržovių galima gaminti kotletus, mėsos kukulius ar net tradicinį mėsos pyragą. Tačiau šį kartą jūsų dėmesiui – “mėsos kukulių” be mėsos receptas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka juodosios pupelės. Skanus patiekalas, kuris patiks ir jaunam, ir senam. Išbandykite ir įsitikinkite patys!

Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sunkumo lygis: Lengvas
Jums reikės:

“Mėsos kukuliams” reikės:

  • 425 g juodųjų pupelių (konservuotų arba virtų)
  • ¾ puodelio avižinių dribsnių be glitimo (85 g)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 3 skiltelių česnako
  • ½ valgomojo šaukšto svogūnų miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (neprivaloma)
  • ¼ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • ½ šaukštelio maltų prieskonių
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • jūros druska (pagal skonį, nebūtina)
  • maisto kombaino

Padažui:

  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 5 puodelių susmulkintų pomidorų (3x 400 gramų stiklainiai)
  • ½ puodelio pomidorų pastos (2-3 šaukštai)
  • 4 susmulkintų česnako skiltelių
  • 2 šaukštelių džiovintų bazilikų
  • 2 arbatinių šaukštelių džiovinto raudonėlio
  • 2 šaukštų kokosų cukraus
  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (neprivaloma)
  • jūros druskos (nebūtina, pagal skonį)

Patiekimui:

Kaip pasigaminti augalinius “mėsos kukulius”?

Pradėkite nuo mėsos kukulių gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada sudėkite visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol susidarys lipni masė. Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių, kol rutuliukai taps traškūs.

Kol kukuliukai kepa, paruoškite pomidorų padažą. Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę su keliais šaukštais vandens ir troškinkite, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes patroškinkite. Tada į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, džiovintas žoleles, kokosų cukrų ir aitriąją papriką (jei naudojate). Kepkite neuždengtoje keptuvėje 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės ir skoniai susimaišys. Kai padažas bus paruoštas, atsargiai įmaišykite “mėsos kukulius”.

Patiekite su virtais spagečiais arba kuo nors kitu, ką mėgstate. Serviruokite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!

*Ideja iš „Medical Medium“ receptų.

Parašykite komentarą