Receptai, Sūru

Šildanti avinžirnių makaronų sriuba

nuudlisupp

Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės

Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šildančioje sriuboje susijungia maistingosios daržovės, maistingi avinžirniai, daugybė žolelių ir makaronai be glitimo. Visos šios gėrybės sudėtos į vieną skanų ir sveiką, naminį daržovių sultinį. Jei mėgstate sriubas, ši sriuba tikrai skirta jums!

Kiekis: 2-3 porcijos
Paruošimo laikas: 40 minučių
Sudėtingumo lygis: Lengvas
Jums reikes:

  • 170 g smulkintų svogūnų (1 vidutinio dydžio)
  • 200 g pjaustytų morkų
  • 120 g smulkintų salierų
  • 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių (prieš tai nusausintų ir nuplautų)
  • 200 g makaronų be glitimo
  • 1,8 l daržovių sultinio arba vandens
  • ½ šaukšto svogūnų miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
  • Saujelės šviežių petražolių (nebūtina, serviravimui)
  • Jūros druskos (pagal skonį)

Kaip pasigaminti makaronų sriubą?

Supjaustytą svogūną, morką ir salierą sudėkite į puodą su šlakeliu vandens ir troškinkite 5-7 minutes, kol svogūnas suminkštės. Įpilkite tiek vandens, kad daržovės nepriliptų prie puodo dugno.

Tada supilkite sultinį, svogūnų miltelius, česnakų miltelius, maltą ciberžolę, džiovintas petražoles, džiovintą raudonėlį, avinžirnius ir pastą. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, kol makaronai ir daržovės suminkštės. Įmaišykite šviežių petražolių ir pagardinkite jūros druska (jei norite). Valgykite iš karto.

Parašykite komentarą