Receptai, Sūru, Užkandžiai

Kopūstų traškučiai

Lapinių kopūstų traškučiai (kale crisps) – tai tikrai smagus būdas pasidžiaugti šia nuostabia, žalia daržove. Nėra vietos, kur šie traškučiai negalėtų puikiai tikti – traškučiams, užkandžiams, gimtadienio stalui, iškyloms, kelionėse automobilyje ar net sriuboms, salotoms ar viskam kitam gardinti.

Be to, tai puikus užkandis, kurį galima pagardinti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, išbandykite jūros dumblių dribsnius, prieskonines druskas, sezamo sėklas, aitriuosius arba kajeno pipirus ir atraskite savo mėgstamiausius.

Kiekis: 1 kepimo indas
Laikas: 15 min.
Sunkumo lygis: lengvas

  • 150 g lapinių kopūstų (be kotelių)
  • 0,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis malto česnako (neprivaloma)
  • 1-2 šaukšteliai aitriosios paprikos dribsnių arba maltos aitriosios paprikos (nebūtina)
  • Druskos pagal skonį

Kaip pasigaminti kopūstų traškučius?

Svarbu, kad kopūstai būtų visiškai sausi. Todėl nuplaukite iš anksto arba labai gerai išdžiovinkite. Nuplėškite lapus nuo stiebo. (Pavyzdžiui, stiebus galite naudoti sriuboms, kokteiliams ar troškiniams gaminti. Jei kopūstų stiebus užmerksite karštame vandenyje su imbieru, medumi ir citrinos sultimis, gausite nuostabų gydomąjį gėrimą, kuris padeda aštriau mąstyti).
Išdėliokite kopūstų lapus ant kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi, druska, maltais česnakais ir aitriosiomis paprikomis.

Galima ir be aliejaus, tačiau aliejus padeda druskai ir prieskoniams geriau prilipti prie kopūstų. Kitas variantas – vietoj aliejaus naudoti šviežią česnaką, išspaustą česnakų spaustuvėje, kuris taip pat padeda išryškinti skonį.

Gerai įtrinkite visus ingredientus, sudėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 140 laipsnių temperatūroje apie 7-10 minučių, priklausomai nuo orkaitės.

Svarbu, kad kopūstų lapai neparuduotų, todėl stebėkite juos, kad nesudegtų ir nepasidarytų kartūs. Leiskite traškučiams visiškai atvėsti, tada patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą