Receptai, Sūru

Virtos bulvės su keptomis daržovėmis

Garuose virtos bulvės su orkaitėje keptomis daržovėmis

Žmonės dažnai atsargiai žiūri į bulves, baimindamiesi, kad dėl jų padidės svoris arba jos turės neigiamą poveikį įvairioms sveikatos problemoms. Tiesą sakant, tai visai netiesa – bulvės, ypač virtos garuose, yra vienas galingiausių gydomųjų savybių turinčių maisto produktų, kurių tikrai galėtume valgyti daugiau. Visos bulvės – tiek viduje, tiek išorėje – yra labai naudingos sveikatai, nes jose gausu mikroelementų ir vitaminų, taip pat nepakeičiamos aminorūgšties lizino. Bulvės taip pat yra puikus vaistas nuo įvairių lėtinių ligų, raminantis nervus ir virškinamąjį traktą bei kovojantis su virusais. Be to, bulvės yra tikrai skanios ir universalios. Ir vėl turime minimalistinį, bet skanų bulvių receptą, kuriame susitinka garuose virtos bulvės su skaniomis keptomis daržovėmis!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 600 g pasirinktų bulvių
  • 215 g cukinijos (pusė mažos)
  • 150 g morkų (2-3 vidutinio dydžio)
  • 70 g raudonųjų svogūnų (1 vidutinio dydžio)
  • ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos (arba pagal skonį)
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba pagal skonį)
  • šviežių krapų (nedidelė sauja)

Bulvių virimas garuose ir daržovių kepimas

Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, jei reikia, ir padėkite ant ugnies su garintuvu. Kol bulvės verda, paruoškite daržoves. Nuplaukite ir supjaustykite papriką, cukiniją, morką ir svogūną. Pagardinkite aitriosiomis paprikomis, raudonėliais ir jūros druska bei sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Daržoves kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Kai bulvės bus paruoštos, pabarstykite jas trupučiu jūros druskos ir smulkiai supjaustytais šviežiais krapais. Švelniai išmaišykite ir patiekite su keptomis daržovėmis. Mėgaukitės šiltu maistu!

Parašykite komentarą