„Be glitimo „Mac & Cheese“ augaliniu pagrindu.
Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 340 g jūsų pasirinktų makaronų be glitimo
- 5 mažų bulvių (arba 2 didelės)
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- ½ puodelio (125 ml) vandens arba daržovių sultinio
- maltų pipirų
Kaip paruošti “Mac and cheese” be glitimo?
Pirmiausiai išvirkite makaronus. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Tada į garintuvą sudėkite nuplautas, nuluptas ir supjaustytas morkas bei bulves. Virkite garuose 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite garuose virtas morkas ir bulves į trintuvą, supilkite citrinos sultis, vandenį arba sultinį ir visus prieskonius.
Maišykite, kol taps šilkinės tekstūros. Galiausiai supilkite padažą į didelį puodą ar indą ir sudėkite anksčiau išvirtus makaronus. Gerai išmaišykite ir kaitinkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Patiekite ir mėgaukitės iš karto.