Blyneliai su uogomis ir medumi (be glitimo ir veganiški)
Šie skanūs ploni blyneliai be glitimo, kiaušinių, pieno ir aliejaus yra purios tekstūros, puikiai laikosi ir, o laikomi šaldytuve, kitą dieną yra labai skanūs. Į blynus pridėję uogų ir medaus, organizmą palepinsite naudingais prebiotikais – galėsite drąsiai suvalgyti kelis blynus.
Kiekis: 7 blynai
Paruošimo laikas : 45 minutės, 2 valandos laukimo.
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:
- 130 g avižinių miltų be glitimo
- 60 g bulvių krakmolo
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- ¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos (neprivaloma)
- 350 ml nesaldinto migdolų pieno arba lieso kokosų pieno
- 125 ml vandens
- Patiekite su įvairiomis uogomis, klevų sirupu, klevų kremu arba medumi.
- Nedidelio dubens
- Nelipnios keptuvės
Kaip gaminti blynus be glitimo?
Nedideliame dubenyje sumaišykite avižinius miltus be glitimo, bulvių krakmolą, kokosų cukrų, jūros druską (jei naudojate). Supilkite augalinį pieną bei vandenį ir plakite, kol tešla taps vientisos tekstūros. Palikite tešlą 2 valandas pastovėti kambario temperatūroje. Tada įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite į keptuvę kaušelį tešlos ir judinkite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepkite 3-4 minutes, tada apverskite blyną ir kepkite iš kitos pusės dar 1-2 minutes. Prie blynų galite pateikti įvairių priedų. Mėgaukitės!