Jei kartais pasiilgstate kisieliaus, ši sultinga ir tiršta mėlynių sriuba yra geras pasirinkimas. Šį sveiką desertą galima valgyti pusryčiams, o pagaminti jį labai paprasta. Šilta mėlynių sriuba – tai tarsi apkabinimas ant pilvo, kuris leidžia jaustis gerai ir rūpestingai.
Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 500 g šviežių arba šaldytų šilauogių
- 240 ml klevų sirupo
- 1/2 valgomojo šaukšto marantos šaknų miltų (dar žinomų kaip marantos)
- 1/2 valgomojo šaukšto vandens
- vidutinio dydžio puodo
- mažo dubenėlio
Kaip pasigaminti mėlynių sriubą?
Mėlynes ir klevų sirupą kaitinkite 6-8 minutes, kol mėlynės suminkštės ir sušils.
Tuo tarpu nedideliame dubenyje sumaišykite marantos šaknies miltus ir vandenį. Supilkite mišinį į mėlynes ir virkite ant silpnos ugnies 2 minutes, kol sriuba sutirštės.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite sriubai atvėsti 3-5 minutes. Patiekite! Ant viršaus galima uždėti šviežių laukinių mėlynių kaip papuošimą. Mėgaukitės skanėstu!