Šilta mėlynių sriuba – tai tarsi apkabinimas, kuris leidžia jaustis gerai
Ši šilta mėlynių sriuba šiek tiek primena kisielių. Tai gali būti desertas, kurį galima valgyti pusryčiams, o pagaminti jį labai paprasta.
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 500 g šviežių arba šaldytų mėlynių
- 240 ml klevų sirupo
- 1/2 valgomojo šaukšto marantos šaknų miltų (dar žinomų kaip arrowroot)
- 1/2 valgomojo šaukšto vandens
Kaip pasigaminti mėlynių sriubą:
- Mėlynes ir klevų sirupą pakaitinkite 6-8 minutes, kol mėlynės suminkštės ir sušils.
- Tuo tarpu nedideliame dubenyje sumaišykite marantos šaknies miltus ir vandenį.
- Supilkite mišinį į mėlynes ir pavirkite ant silpnos ugnies 2 minutes, kol sriuba sutirštės.
- Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite sriubai atvėsti 3-5 minutes.
- Patiekite! Ant viršaus galima uždėti šviežių laukinių mėlynių kaip papuošimą.
Mėgaukitės skanėstu!