Gardūs veganiški ir be glitimo blyneliai
Šie skanūs ploni blyneliai be glitimo, kiaušinių, pieno ir aliejaus yra malonios tekstūros ir primena lietinius blynus. Jie puikiai laikosi ir laikomi šaldytuve, kitą dieną vis dar yra labai skanūs. Į blynus pridėję uogų ir medaus, organizmą palepinsite naudingais prebiotikais – galėsite drąsiai suvalgyti kelis blynus.
Kiekis: 7 blynai
Paruošimo laikas: 45 minutės, 2 valandos laukimo.
Sudėtingumi lygis: lengvas
Jums reikės:
- 130 g avižinių miltų be glitimo
- 60 g bulvių krakmolo
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- ¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos (nebūtinai)
- 350 ml nesaldinto migdolų pieno arba lieso kokosų pieno
- 125 ml vandens
- Patiekite su įvairiomis uogomis, klevų sirupu, klevų kremu arba medumi.
Kaip gaminti blynelius be glitimo:
- Nedideliame dubenyje sumaišykite avižinius miltus be glitimo, bulvių krakmolą, kokosų cukrų, jūros druską (jei naudojate).
- Supilkite augalinį pieną bei vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Palikite tešlą 2 valandas pastovėti kambario temperatūroje.
- Tada įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite į keptuvę tešlos ir judinkite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų – taip, kaip kepant lietinius blynus.
- Kepkite 3-4 minutes, tada apverskite blyną ir kepkite iš kitos pusės dar 1-2 minutes.
- Prie blynų galite pateikti įvairių savo mėgstamų priedų.
Mėgaukitės!