Šildantis ir aromatingas moliūgų glotnutis
Jei esate moliūgų gerbėjas, šis gaivus moliūgų kokteilis tikrai skirtas jums! Saldus ir kreminis kokteilis, kuris pamaitins ir kūną, ir sielą.
Moliūgų kokteilį papildo saldus bananas, šilkinis migdolų pienas ir aromatingi prieskoniai! Skonis primena desertą, tačiau puikiai tinka ir kaip maistingas užkandis.
Kiekis: dviem kokteilių mėgėjams
Paruošimo laikas: 10 minučių (jei naudojate iš anksto iškeptą moliūgą)
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 200 g moliūgų tyrės
- 260 g bananų (3 vidutinio dydžio)
- 250 ml nesaldinto migdolų pieno
- 10 g medaus arba klevų sirupo
- žiupsnelio malto imbiero
- žiupsnelio malto kardamono
- žiupsnelio cinamono
- žiupsnelio malto muskato riešuto
Kaip pasigaminti aromatingą moliūgų glotnutį:
- Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sumaišykite iki švelnios šilkinės tekstūros ir mėgaukitės iš karto.
Norėdami pasigaminti moliūgų tyrę, įdėkite maždaug 500 g sveriantį moliūgą (prieš tai išimkite sėklas) su odele į 180 laipsnių C temperatūros orkaitę 30-40 minučių, kol moliūgas suminkštės. Tada leiskite moliūgui atvėsti. Kai moliūgas visiškai atvės, šaukštu išskobkite reikiamą kiekį moliūgo tyrės nuo žievės ir naudokite ją kokteiliui gaminti.