Receptai, Saldu, Vaizdo įrašai iš

Kaip pasigaminti klevų kremą?

Klevų kremas

Šiam receptui pagaminti reikia šiek tiek kantrybės ir tikslumo, tačiau kai kremas jau bus paruoštas – šis receptas priblokš visus. Nėra nė vieno, kuris nemėgtų klevų kremo, nuo jo žmonės tiesiog tirpsta! Klevų kremą galima naudoti blynams, pyragaičiams, košėms ar tiesiog saldumynams, be to, tai puiki idėja dovanai.

Kiekis: 295 ml kremo
Paruošimo laikas: 1,5 val. (virimas ~40 min, atvėsinimas ~10 min, maišymas ~30 min).
Sudėtingumo lygis : sunkesnis
Jums reikės:

  • 300 ml klevų sirupo
  • 2 puodų (didelis ir vidutinis)
  • maisto termometro
  • ledo kubeliu arba ledo bloko
  • medinių šaukštų
  • Bent 300 ml talpos stiklinio indo, į kurį supilsite kremą.

Kaip pasigaminti klevų kremą?

  1. Pirmiausiai, paruoškite ledo vonelę kremui atvėsinti: į didelį puodą su šaltu vandeniu sudėkite ledo kubelius ir pažiūrėkite, ar tilps į puodą, kuriame ruošiatės virti klevų sirupą.
  2. Į puodą supilkite 300 ml klevų sirupo ir užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virimo metu sirupo nė karto nemaišykite!
  3. Jei sirupas pradeda virti, sumažinkite ugnį.
  4. Virkite sirupą, kol jis pasieks 112 laipsnių Celsijaus temperatūrą (tai gali trukti 30-40 minučių). Temperatūra laikui bėgant didėja priklausomai nuo to, kiek vandens išgaruoja iš klevų sirupo. Mažiau vandens = aukštesnė temperatūra
  5. Sirupą nuo viryklės geriau nukelkite ankščiau nei vėliau.
  6. Greitai nuimkite sirupą, kurio temperatūra pasiekė 112 laipsnių, nuo ugnies ir įdėkite į ledo vonelę, kad atvėstų. Atvėsinkite iki 35 laipsnių, tai gali užtrukti 10-12 minučių. Nemaišykite sirupo, kol jis aušta!
  7. Pastatykite puodą su sirupu patogioje vietoje ir mediniu šaukštu pradėkite maišyti sirupą. Per daug neperplakite kremo, kitaip kreme susidarys oro burbuliukų.
  8. Maišykite, kol kremas taps šviesus ir primins tirštą kondensuotą pieną. Maišymo procesas gali trukti iki 30 minučių.
  9. Iš karto supilkite kremą į galutinį indą. Jei kremą paliksite stovėti puode, jis taps kieta.

Įprastos klaidos gaminant klevų sirupą arba į ką dar reikėtų atkreipti dėmesį gaminant klevų sirupą?

  1. Jei sirupą nukelsite nuo ugnies per anksti , teks ilgiau maišyti, kad gautųsi kremas, o tekstūra liks skystesnė, kaip kondensuoto pieno.
  2. Jei per vėlai nukelsite sirupą nuo ugnies, atvėsęs sirupas taps toks kietas, kad jo bus neįmanoma išmaišyti. Laimei, nepavykęs klevų kremas vis tiek yra skanus.
  3. Kai sirupas verda, temperatūra puodo dugne bus aukštesnė nei viršutiniame sirupo sluoksnyje, todėl geriau matuoti temperatūrą ties puodo dugnu.

Paruoštą klevų kremą laikykite šaldytuve.

Parašykite komentarą