Receptai, Saldu

Imbieriniai keksiukai

Saldūs imbieriniai keksiukai su obuoliais

Ypatingas meduolių skonis ne visada turi būti imbierinių meduolių pavidalo. Išbandykite skanius imbierinius keksiukus! Imbieriniai keksiukai yra nepakartojamai minkšti ir tirpstantys burnoje, dvelkiantys kalėdiniais prieskoniais. Pats tas saldumas, pats tas purumas, pakankamai meduoliškas. Be glitimo – jie yra pilno augalinio pagrindo ir be rafinuoto cukraus, todėl jais galite mėgautis nekenkdami savo sveikatai. Paruoškite imbierinius keksiukus kaip gardų užkandį, desertą ar Kalėdų stalui – jie greitai pavergs didelių ir mažų saldumynų mėgėjų širdis.

Kiekis: 12-14 keksiukų
Paruošimo laikas: 45 minutės + aušinimo laikas
Sudėtingumas: Lengvas
Jums reikės:
Keksiukams:

Pabarstukams:

Kaip pasigaminti imbierinius keksiukus?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir išklokite kepimo skardą keksiukų formelėmis. Tada pradėkite gaminti pabarstukus. Nedideliame dubenėlyje pirštais sumaišykite avižinius dribsnius, avižinius miltus, kokosų cukrų ir kokosų aliejų, kol susidarys vientisa masė. Patraukite į šalį.

Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, linų sėmenų miltus, klevų sirupą, obuolių tyrę ir kokosų aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, sodą ir meduolių prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Skystus ingredientus supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, įdėkite obuolių kubelių ir augalinio pieno. Tešlos mišinys turi būti tirštas, bet gerai pasiskirstyti.

Paruoštą tešlą padalykite į keksiukų formeles, pabarstykite trupiniais ir kepkite keksiukus 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol keksiukai taps auksinės spalvos ir dantų krapštukas bus sausas. Leiskite keksiukams atvėsti ir mėgaukitės!

Keksiukai skaniausi būna tą dieną, kuomet buvo iškepti.

Parašykite komentarą