Saldūs imbieriniai keksiukai su obuoliais
Ypatingas meduolių skonis ne visada turi būti imbierinių meduolių pavidalo. Išbandykite skanius imbierinius keksiukus! Imbieriniai keksiukai yra nepakartojamai minkšti ir tirpstantys burnoje, dvelkiantys kalėdiniais prieskoniais. Pats tas saldumas, pats tas purumas, pakankamai meduoliškas. Be glitimo – jie yra pilno augalinio pagrindo ir be rafinuoto cukraus, todėl jais galite mėgautis nekenkdami savo sveikatai. Paruoškite imbierinius keksiukus kaip gardų užkandį, desertą ar Kalėdų stalui – jie greitai pavergs didelių ir mažų saldumynų mėgėjų širdis.
Kiekis: 12-14 keksiukų
Paruošimo laikas: 45 minutės + aušinimo laikas
Sudėtingumas: Lengvas
Jums reikės:
Keksiukams:
- 1 šaukšto linų sėmenų miltų
- 2 ½ šaukšto vandens
- ¾ puodelio (150 g) nesaldintos obuolių tyrės
- ¾ puodelio klevų sirupo
- ⅓ puodelio (65 g) lydyto kokosų aliejaus
- 2 puodelių (260 g) avižinių miltų be glitimo
- 1 puodelio (175 g) ryžių miltų
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
- 1 arbatinis šaukštelio imbierinių meduolių prieskonių
- 200 ml augalinio pieno (pvz., nesaldinto migdolų arba avižų pieno)
- 1 puodelio (110 g) pjaustytų obuolių
Pabarstukams:
- ¼ puodelio (20 g) avižinių dribsnių be glitimo
- ⅓ puodelio (40 g) avižinių miltų be glitimo
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 1 šaukšto klevų sirupo
- 1 šaukšto lydyto kokosų aliejaus
Kaip pasigaminti imbierinius keksiukus?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir išklokite kepimo skardą keksiukų formelėmis. Tada pradėkite gaminti pabarstukus. Nedideliame dubenėlyje pirštais sumaišykite avižinius dribsnius, avižinius miltus, kokosų cukrų ir kokosų aliejų, kol susidarys vientisa masė. Patraukite į šalį.
Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, linų sėmenų miltus, klevų sirupą, obuolių tyrę ir kokosų aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, sodą ir meduolių prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. Skystus ingredientus supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, įdėkite obuolių kubelių ir augalinio pieno. Tešlos mišinys turi būti tirštas, bet gerai pasiskirstyti.
Paruoštą tešlą padalykite į keksiukų formeles, pabarstykite trupiniais ir kepkite keksiukus 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol keksiukai taps auksinės spalvos ir dantų krapštukas bus sausas. Leiskite keksiukams atvėsti ir mėgaukitės!
Keksiukai skaniausi būna tą dieną, kuomet buvo iškepti.