Receptai, Sūru, Užkandžiai

Traškios keptos bulvės su žolelėmis

Traškios keptos bulvės su žolelėmis ir aitriosiomis paprikomis

Skanios keptos bulvės, kurių skonis toks skanus, kad suabejosite, ar tai sveikas užkandis! Išorė gana traški, o vidus minkštas – būtent toks, koks turėtų būti geras keptas bulvių kepinys. Skirtingos žolelės suteikia skonio, todėl gaunamas tikrai sotus, skanus ir sveikas kąsnelis, kuris puikiai tinka pietums, vakarienei ar užkandžiui. Sveika – taip pat gali būti paprasta ir skanu, išbandykite patys!

Kiekis: 2-3 porcijos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Sunkumo lygis: Lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus (neprivaloma, jei norite patiekalo be riebalų, aliejaus nedėkite)
  • 2 šviežių česnako skiltelių (susmulkintų)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • aitriosios paprikos (nebūtina, jei norite, įberkite daugiau)
  • savo pasirinktų, šviežių prieskoninių žolelių (nebūtina, serviruojant)

Kaip pagaminti traškias keptas bulves?

Bulves nuplaukite ir virkite garuose. Kai bulvės suminkštės, sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suspauskite su stiklinės dugnu. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi (jei naudojate) ir pagardinkite jūros druska, česnaku ir aitriąja paprika. Įtrinkite bulves prieskoniais kuo tolygiau, kad kiekviena bulvė būtų tinkamai pagardinta. Kepkite bulves 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos. Bulves patiekite su šviežiomis žolelėmis ir, jei norite, šviežiomis salotomis.

Parašykite komentarą