Gėrimai ir kokteiliai, Receptai, Sveikata

Skani imbierinė arbata su spanguolėmis

Skani imbiero arbata su medumi ir spanguolėmis

Ar žinojote, kad imbiere gausu vitamino C, jis pasižymi antivirusinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis? Imbieras taip pat palaiko nervų sistemą, virškinimą ir padeda malšinti menstruacijų skausmus. Imbierą galima naudoti tiek šviežią, tiek džiovintą, tiek pikantiškuose ir saldžiuose patiekaluose, tiek šildančiuose gėrimuose. Šį kartą jūsų laukia paprastas, bet rudens-žiemos sezonui puikiai tinkantis imbierinio gėrimo receptas, kuris šildo iš vidaus, yra nuostabaus skonio ir kupinas sveikatingumo. Paruošimas taip pat greitas ir trunka ne ilgiau kaip 10 minučių.

Kiekis: Dviem asmenims
Paruošimo laikas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: Lengvas
Jums reikės:

  • apie 2 cm šviežio imbiero gabalėlio
  • 1 saujos spanguolių
  • 1 vidutinio dydžio citrinos
  • 4 arbatinių šaukštelių medaus
  • 0,5 l vandens

Kaip pasigaminti imbierinę arbatą?

Nuplaukite ir nulupkite imbierą. Tam tinka peilis arba šaukštas, jei imbiero odelė plonesnė. Tada nuluptą imbierą sutarkuokite smulkia tarka į dubenį ir išspauskite iš tarkuoto imbiero sultis rankomis į karščiui atsparų ąsotį. (Imbierą taip pat galite suspaustu su česnakų spaustuku, kad lengvai išspaustumėte sultis.) Tada išspauskite vienos citrinos sultis, įdėkite medaus ir užpilkite karštu vandeniu. Maišykite, kad medus ištirptų ir skoniai susimaišytų. Supilkite arbatą į puodelius ir, jei norite, apibarstykite šaldytomis arba atšildytomis spanguolėmis.

Skanaus!

Parašykite komentarą