Receptai, Sūru, Užkandžiai

Skrudinti orkaitėje kepti kopūstai

Skrudinti orkaitėje kepti kopūstai

O jei šiemet ant Kalėdų stalo patiektumėte kitokių kalėdinių kopūstų, pavyzdžiui, kokosų padaže keptų kopūstų? Šio recepto tiesiog negalima praleisti. Net jei nesate aštraus maisto gerbėjas. Jei norite, aitriosios paprikos galite nedėti, bet skonis vis tiek bus nuostabus! Kepant išryškėja gardūs kopūstų skoniai, o kokosų padažas suteikia malonų prieskonį. Jei ieškote klasikinio kepto kopūsto pakaitalo arba tiesiog norite išbandyti ką nors naujo ir įdomaus, šis kopūstų receptas yra puikus pasirinkimas!

Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sunkumo lygis: Lengvas
Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio kopūsto (supjaustyto į 6 sektorius)
  • 2 arbatinių šaukštelių kokosų aliejaus
  • ¾ puodelio burokėlių sultinio
  • 3 šaukštų kokosų AMINOS padažo
  • 2 šaukštų kokosų cukraus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių arba smulkintos šviežios aitriosios paprikos (jei norite, aitriosios paprikos galite nedėti)
  • 1 susmulkinto česnako skiltelės
  • 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
  • keptuvės + indo orkaitei

Kaip paruošti keptus kopūstus?

Pirmiausia nuplaukite kopūstą ir supjaustykite jį į šešis daugiau ar mažiau vienodus gabalus. Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė įkais, keptuvėje įkaitinkite 2 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus. Kai keptuvė įkais, sudėkite į ją kopūstų gabalus. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol kopūstai pradės ruduoti).

Jei turite mažesnę keptuvę, kopūstų dalis kepkite dviem kartais, jei visų jų vienu metu į keptuvę nesutalpinate.

Kai gabalai paruduos, sudėkite juos ant kepimo skardos arba į kepimo indą. Tam tinka bet koks orkaitės indas su aukštesniais šonais.

Tada paruoškite padažą. Keptuvėje pašildykite sultinį, kokosų padažą, kokosų cukrų, citrinos sultis, imbierą ir aitriąją papriką. Apie 3 min. kruopščiai maišykite ir tada užpilkite padažą ant orkaitėje laukiančių kopūstų gabalų.

Dėkite indą į orkaitę ir kepkite kopūstų gabalus 25-30 minučių, kol skysčio sumažės maždaug iki ⅓ pradinio kiekio. Neapverskite kopūstų gabalų kol kepa! Kai kopūstai bus iškepti, sudėkite juos į lėkštę ir pabarstykite smulkinta, šviežia aitriąja paprika arba šviežiai supjaustytais čili pipirais.

Patiekite kopūstus su bet kuo, ką mėgstate.

Parašykite komentarą