Receptai, Sūru, Užkandžiai

Raugintų svogūnų humusas

Raugintų svogūnų humusas

Humusas yra nuostabus avinžirnių užtepėlė, kuri fantastiškai tinka sumuštiniams, apkepams, daržovėms, įvairiems patiekalams gardinti, užkandžiams, makaronų padažui (įpilkite šiek tiek vandens) ir, būkime atviri, jis tikrai tinka prie kiekvieno patiekalo. Pavasarį, humusą verta gaminti su spanguolėmis, tačiau bet kuriuo kitu metu spanguoles galite pakeisti kitomis žolelėmis, burokėliais, saulėje džiovintais pomidorais, skrudintomis paprikomis ar bet kuo kitu.

Kiekis: apie 400 g
Laikas: 1 val. su virtais avinžirniais arba 15 min. su konservuotais avinžirniais.
Sunkumo lygis: lengvas

  • 330 g avinžirnių, iš anksto virtų su soda arba konservuotų (sausos medžiagos apie 180 g)
  • 50 g tahini
  • 30 gramų laukinio česnako.
  • 20 ml citrinos sulčių (vienos mažos citrinos sultys)
  • 15 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir be alyvuogių aliejaus – tahini taip pat yra riebus).
  • 3-4 ledo kubeliai
  • druskos pagal skonį

Kaip pasigaminti laukinio česnako humusą?

Jei naudojate džiovintus avinžirnius, pamirkykite juos per naktį vandenyje, nuplaukite ir virkite su 1 valgomuoju šaukštu sodos apie 45 minutes, kol avinžirniai visiškai suminkštės. Išimkite lukštus, nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudojate konservuotus avinžirnius, paprasčiausiai pašalinkite lukštus (lengvai patrinkite avinžirnius delnuose), nuplaukite ir nusausinkite.
Sudėkite visus humuso ingredientus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Galite palikti šiek tiek grūdėtą konsistenciją arba, jei norite, padaryti ją dar aksomiškesnę. Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą