Receptai, Saldu

Sausainiai be glitimo su citrina ir mėlynėmis

Kaip manote, ar geras sausainis turi būti traškus, ar minkštas? Šie be glitimo migdolų, mėlynių ir citrinų sausainiai yra 2-viename! Išorė traški, vidus gardžiai minkštas, oi, kaip skanu! Be to, kaip bonusą, galite suteikti savo namams saldų kvapą.

Kiekis: 14 vnt.
Sunkumo lygis: vidutinis
Paruošimo laikas: 20 min. aktyvaus laiko + 1 val. šaltai + 15 min. orkaitėje.

  • 130 g migdolų miltų
  • 40 g tapijokos miltų
  • 65 g natūralaus migdolų sviesto
  • 60 ml klevų sirupo
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltos vanilės
  • 1/5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
  • 100 g mėlynių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai čija sėklų

Sausainių be glitimo gaminimas:

Sumaišykite miltus, druską, maltą vanilę ir kepimo miltelius. Įdėkite migdolų sviesto, klevų sirupo, smulkiai tarkuotos citrinos žievelės ir, jei reikia, apie 2 šaukštus vandens Viską išminkykite į vientisą tešlą. Tešla turi gražiai susijungti, bet nebūti per daug lipni.

Iš tešlos suformuokite 14 vienodo dydžio rutuliukų ir kiekvieno rutuliuko viduryje pirštu arba mažu šaukšteliu įspauskite duobutę įdarui. Sausainius bent valandą palaikykite šaldytuve.

Įdarui sutrinkite mėlynes ir sumaišykite su čija sėklomis. Leiskite mišiniui sutirštėti, kol sausainiai stovi šaldytuve.

Užpilkite sausainius mėlynių tyre (jei liko mišinio, jums pasisekė ir galite nulaižyti šaukštą) ir kepkite sausainius 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-17 minučių, kol sausainiai gražiai paruduos. Atsargiai perkelkite sausainius atvėsimui ant lentos ar grotelių ir mėgaukitės!

Pastaba! Jei norite pakeisti mėlynes, įdarą taip pat galite gaminti su obuolių tyre, vyšniomis, avietėmis, braškėmis ar net gervuogėmis. Galite pridėti daugiau charakterio, pavyzdžiui, pridėdami kardamono arba cinamono.

Parašykite komentarą