Receptai, Sūru, Sveikata

Orkaitėje kepti ridikai

Tikriausiai kiekvienas yra susidūręs su ridikėliais salotose, tačiau kepti ridikėliai – anaiptol nėra tokie populiarūs. Tikrai! Nes lengvai pašildyti ridikėliai yra nuostabaus skonio! Sultingas, traškus ir šiek tiek švelnesnis ir saldesnis skonis. Tai gali tapti jūsų naujas, mėgstamiausiu būdas mėgautis ridikėliais.

Jei nenorite įjungti orkaitės, galite juos kepti ir keptuvėje. Vasarą jie ypač skanūs, kuomet gaminami ant laužo. Kokia nuostabi idilė!

Kiekis: mažas kepimo indas
Laikas : apie 30 min.
Sunkumo lygis: lengvas

  • 500 g ridikėlių
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai skysto medaus arba klevų sirupo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių sėklų
  • 2 didelės skiltelės česnako
  • 2 citrinų griežinėliai
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži čiobreliai, jei reikia

Paruošimas:

Nuplaukite ridikėlius, didesnius perpjaukite per pusę ir sudėkite juos į kepimo indą su griežinėliais supjaustytomis citrinomis. Ridikėlius lengvai įtrinkite aliejumi, medumi, garstyčių sėklomis, trintu česnaku, druska ir pipirais.
Kepkite ridikėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes (priklausomai nuo orkaitės ir ridikėlių dydžio), kol ridikėliai bus šiek apskrus. Jei norite, pabaigoje orkaitę perjunkite į grilio režimą. Patiekite su šviežiais čiobreliais ir mėgaukitės.

Parašykite komentarą