Receptai, Sūru, Užkandžiai

Sviestinės pupelės indiškame padaže

Tikriausiai visiems pažįstamos tos akimirkos, kai šaldytuvas atrodo visiškai tuščias, o norint pasigaminti kažką užkąsti, tenka iškrapštyti visus sausus ir konservuotas atsargas. Ir kartais būtent tomis akimirkomis gimsta labai skanūs patiekalai. Šį receptą taip pat įkvėpė viena iš tų akimirkų, kai spintelėje buvo tik pupelės, kokosų kremas ir pomidorai.

Šis paprastas padažas yra toks universalus, vietoje pupelių puikiai tinka su avinžirniais, žaliais žirneliais, žiediniais kopūstais, okra ar bet kokiomis kitomis daržovėmis.

Kiekis: 4-5
Laikas: 25 min.
Sunkumo lygis: vidutinis

  • 570 g iš anksto išvirtų arba konservuotų ir nuplautų sviestinių pupelių
  • 400 g smulkintų pomidorų
  • 250 ml sodrios kokosų grietinėlės
  • 1,5 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
  • 1 didesnis svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • maždaug 2 cm ilgio imbiero gabalėlis
  • 1 raudonoji aitrioji paprika (kiekį pasirinkite pagal savo skonį)
  • 1 arbatinis šaukštelis tikka masala prieskonių mišinio
  • 1 arbatinis šaukštelis garam masala prieskonių mišinio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • ¼ laimo sulčių
  • druskos pagal skonį
  • sauja šviežių kalendrų

Kaip paruošti indiško stiliaus sviestines pupeles?

Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, svogūną, imbierą ir česnaką, kol svogūnas taps permatomas. Tada suberkite prieskonius ir pakaitinkite dar 2-3 minutes, retkarčiais pamaišydami. Šiek tiek sumažinkite ugnį, supilkite kokosų grietinėlę ir smulkintus pomidorus, gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms troškintis po dangčiu. Tada sudėkite pupeles, laimo sultis, druską ir virkite be dangčio dar 5-7 minutes. Patiekite su smulkintomis, šviežiomis kalendromis.

Šalia tinka, pavyzdžiui, grikiai, ryžiai, žiediniai kopūstai arba kvinojos.

Parašykite komentarą