Receptai, Sūru, Sveikata, Užkandžiai

Špinatų rapsas be glitimo

Tikriausiai visi esame girdėję apie įvyniojimus be glitimo, o kaip dėl špinatų įvyniojimų? Šis žalias grožis ne tik patraukliai atrodo, bet ir yra skanus. Svarbiausia, kad tai suteikia vertės ir jūsų protui, ir kūnui. Tai gana universalus receptas, kurį taip pat lengva paversti, pavyzdžiui, mažais blyneliais, kuriuos patogu užkandžiauti šiltus arba šaltus kitomis dienomis. Pasiimkite jį su savimi į ilgas keliones automobiliu, iškylas, į darbą ar mokyklą su vaikais ir t. t.

Kiekis: 3 vnt.
Sunkumas: lengvas
Paruošimo laikas : apie pusvalandis pasyvaus + 10 min. aktyvaus.

Patiekite su bet kuo, ką mėgstate, pavyzdžiui, burokėlių humusu, agurkais, ridikėliais, pomidorais, žaliosiomis salotomis, kopūstais ir t. t.

Špinatų gaudyklės paruošimas:

Sumaišykite augalinį pieną ir avižinius dribsnius ir palikite mišinį pusvalandį pastovėti. Tada sutirštintą mišinį, špinatus, druską ir česnako miltelius sumaišykite į vientisą tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus, sudėkite ant jo tešlą ir šaukštu išsklaidykite, kad gautųsi maždaug 18 cm skersmens tešlos vyniotinis. Taip pat galite išbandyti versiją be aliejaus – jums reikės geros nepridegančios keptuvės ir šiek tiek mažesnės kaitros. Taip pat šiek tiek ilgiau užtrunka pagaminti įvyniojimus.

Kepkite krekerius iš abiejų pusių maždaug po 3-4 minutes, o jei kepsite be aliejaus – 5-6 minutes. Pridėkite norimų priedų, susukite ir mėgaukitės gardžiu kąsneliu.

Parašykite komentarą