Receptai, Sūru

Bolonijos lęšiai su cukinijų makaronais

Šis augalinis Bolonijos pyragas yra skanus ir maistingas patiekalas, kuriame nėra jokių žalingų ingredientų – bet vis tiek itin skanus. Pagal šį receptą lęšių bolonijos pyragas patiekiame su cukinijų makaronais, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų. Tačiau be cukinijų makaronų, šis boloniškas patiekalas taip pat puikiai dera su bet kokiais makaronais be glitimo, kvinoja, bulvėmis ar bet kokiu kitu jums patinkančiu maistu, net jei tai tik žaliosios salotos.

Kiekis: 4-5 porcijos
Sunkumo lygis: vidutinis
Paruošimo laikas : apie 45 min.

  • 200 g žaliųjų lęšių
  • 100 g morkų
  • 60 g salierų
  • 80 g svogūnų
  • 3 skiltelės česnako
  • 600 g smulkintų pomidorų
  • 400 ml MM gydomojo sultinio
  • 2 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos
  • 2 lauro lapai
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • sauja šviežio baziliko
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas ledo kubelio gydomojo sultinio / 1 valgomasis šaukštas aliejaus / 1 valgomasis šaukštas vandens
  • Viena cukinija, supjaustyta į makaronus su mandolina arba spiralizatoriumi
  • Truputis tarkuotų braziliškų riešutų (jei reikia)

Kaip pasigaminti bolonės lęšius?

Švelniai puode įkaitinkite vandenį/sultinį/aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir salierus, tarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą česnaką. Mišinį kaitinkite apie 3 minutes, kol svogūnas taps permatomi. Kepdami su vandeniu ar sultiniu, jei reikia, sumažinkite temperatūrą arba įpilkite vandens.

Sudėkite prieš tai nuplautus lęšius, smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, sultinį, lauro lapą, raudonėlį, druską ir pipirus. Viską trumpam užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite apie 30 minučių, kol lęšiai suminkštės.

Įdėkite smulkintų šviežių bazilikų ir patiekite su cukinijų makaronais. Jei norite, pabarstykite tarkuotais braziliškų riešutų trupiniais.

Parašykite komentarą