Receptai, Sūru

Žirnių ir smidrų tiršta sriuba

Pavasaris atneša daugybę gėrybių, o viena iš jų – nepakartojami šparagai. Mėgaukimės šiuo nuostabiu produktu su tiršta, žalia sriuba, kurioje šviežias šparagų riešutų skonis ir žirnelių saldumas šoka koja kojon. Nuostabu! Ir koks malonumas akiai, tas gaivus žalumos dubuo, ar ne?

Kiekis: maždaug 4 porcijos
Laikas : apie 30 min.
Sunkumo lygis: vidutinis

  • 450 g šparagų (galutinis svoris)
  • 450 g (atšildytų) žirnių
  • 150 g porų
  • 1 litras drungno gydomojo sultinio
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 mažos citrinos sultys
  • 130 ml augalinio pieno arba kokosų grietinėlės
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Kaip pasigaminti žirnių ir šparagų tirštą sriubą?

Kelias minutes kaitinkite susmulkintą porą ir česnaką puode su trupučiu vandens. Tada sudėkite supjaustytus šparagus (PASTABA: jei šparagų galai sumedėję, juos nupjaukite, bet galutinis svoris turi būti 450 g) ir kaitinkite dar 5 minutes. Supilkite šiltą sultinį, augalinį pieną ir žirnelius, ir virkite apie 8-10 minučių, kol šparagai suminkštės. Supilkite citrinos sultis, druską, pipirus ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Jei naudojate trintuvą, prieš trindami sriubą leiskite jai šiek tiek atvėsti. Jei norite, patiekdami įpilkite kokosų grietinėlės arba indiškų riešutų padažo.

Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą