Receptai, Sūru

Ramsono (laukinio česnako) druska

Pavasarį, laukinių česnakų sezono metu, daugeliui laukinių česnakų entuziastų tikrai kyla klausimų, kaip išsaugoti česnaką? Laimei, laukinis česnakas gana gerai išsilaiko šaldytuve, o smulkiai susmulkintą galima laikyti šaldiklyje iki kito pavasario.

Tačiau yra ir kitas būdas išsaugoti laukinį česnaką, tai yra laukinių česnakų druskos gaminimas. Taip net šaltais ir tamsiais rudens vakarais, galėsite sugrąžinti pavasario prisiminimus. Tikriausiai nėra pikantiško maisto, kurio nebūtų galima pagardinti laukinių česnakų druska – sriubas, troškinius, makaronus, kepinius, keptas bulves, užtepėles ir salotas lengvai paversite gurmaniškais patiekalais.

Jei norite, į laukinių česnaką galite pridėti ir kitų prieskoninių žolelių, sukurdami ypač prabangią žolelių druską.

Laikas: 5 min.
Sunkumo lygis: lengvas
Kiekis: apie 400 g

  • 400 g (rupios) jūros druskos
  • 100 g laukinio česnako

Kaip paruošti laukinį česnaką?

Laukinį česnaką supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sudėkite laukinius česnakus ir druską į virtuvinį kombainą arba maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite rožių druską ant kepimo skardos ir palikite džiūti šiltoje vietoje. Taip pat džiovinimui galite naudoti džiovyklę arba orkaitę. Jei džiovinate orkaitėje, nustatykite 30 laipsnių orkaitėje ir palikite šiek tiek praviras orkaitės dureles.

Pilnai išdžiovinkite druską ir laikykite sandariai uždarytame inde, apsaugotame nuo tiesioginės šviesos.

Parašykite komentarą