Receptai, Sūru

Naminė pilno grūdo barščių sriuba su anakardžių grietine

Daržovių barščių sriuba su anakardžių kremu

Kas gali būti geriau už gaivų dubenėlį naminių barščių? Augaliniai, daržovių ir anakardžių barščiai su grietine! Iš tiesų! Daržovių pilna, mėsos ir aliejaus neturinti barščių sriuba yra vienas skaniausių visų laikų išradimų, o anakardžio riešutų “grietinė” – vyšnaitė ant torto. Skanus derinys, nuo kurio liežuvis norės dar ir dar! Be to, jį galima greitai ir stebuklingai pagaminti, o jo skonis puikiai jaučiamas kitą ir net dar kitą dieną. Taigi, jei mėgstate sriubas ir mėgstate burokėlius, šiuos augalinius barščius tikrai verta išbandyti! Kai pradėsite gaminti sriubą, nepamirškite grietinės! Iš anksto apsirūpinkite anakardžio riešutais, nes sriuba ypač skani su daržovių grietine, pagaminta iš riešutų! 😉

Kiekis: 3-4 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas : 45 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums rekės:
Sriubai:

  • 450 g šviežių baltagūžių kopūstų (supjaustytų juostelėmis)
  • 450 g žalių, švelnių raudonų burokėlių (nupjautų)
  • 1 didelio svogūno (smulkiai supjaustyto)
  • 225 g morkų (tarkuotų)
  • 4 skiltelių česnako (susmulkintų)
  • 385 g bulvių (supjaustytų mažais kubeliais)
  • 1,2 litro daržovių sultinio arba vandens pagal skonį
  • 1 lauro lapas
  • 1-2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 2-3 šaukštų šviežių žolelių (smulkintų).

Grietinei:

  • 125 g anakardžio riešutų
  • 110 ml vandens
  • 2-3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • jūros druskos (nebūtina)

Kaip pasigaminti barščius?

Pastatykite puodą ant ugnies ir sudėkite ekologiškus burokėlius, morkas ir svogūnus. Troškinkite, kol daržovės pradės minkštėti (apie 8-10 minučių). Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, kad daržovės nepriliptų prie puodo dugno. Tada sudėkite smulkintą česnaką, kopūstus ir bulvių kubelius. Virkite, kol pajusite česnakų kvapą.

Tada supilkite sultinį arba vandenį ir įdėkite lauro lapą. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį. Leiskite sriubai virti 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Jei norite skystesnės sriubos, įpilkite daugiau sultinio.

Nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite citrinos sulčių, klevų sirupą ir jūros druską. Aromatizuokite pagal savo norus, kad galutinis rezultatas būtų šiek tiek saldžiarūgštis.

Patiekite su ankardžių grietine ir žolelėmis. Skanaus!

Parašykite komentarą