Receptai, Saldu

Obuolių užkandis su datulių karamele

Sveikas obuolių užkandis su datulių karamele

Ar pažįstate tą jausmą, kai labai norite suvalgyti ką nors skanaus, bet nesinori sėdėti virtuvėje ir nenorite eiti į parduotuvę? Paprastas obuolių skanėstas su datulių karamele išties pagalbos ranką! Be neprilygstamo skonių derinio, jis taip pat atgaivins jūsų organizmą geriausiomis iš geriausių medžiagų – ir datulės, ir obuoliai yra kupini maistingųjų medžiagų ir aprūpina jūsų organizmą naudinga gliukoze. Šis obuolių skanėstas gali būti naudojamas kaip desertas arba sveikas užkandis. Taip pat galite paruošti datulių karamelę kelioms dienoms, laikydami ją šaldytuve. Taip po ranka turėsite puikių skanėstų, kai užklups saldumo noras.

Kiekis: 3-4 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas : 20 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 200 g minkštų datulių (jei iš pradžių datulės per kietos, leiskite joms 15-20 minučių suminkštėti šiltame vandenyje).
  • pusės puodelio nesaldinto migdolų pieno (neprivaloma, maišymui; galima pakeisti vandeniu)
  • nedidelės saujos smulkintų migdolų arba migdolų dribsnių (nebūtina, serviravimui)

Kaip pasigaminti obuolių skanėstą?

Nuplaukite ir supjaustykite obuolius griežinėliais ir sudėkite juos į lėkštę. Tada paruoškite datulių karamelę. Datules su cinamonu ir migdolų pienu arba vandeniu sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Kai karamelė bus paruošta, aptepkite ja obuolių skilteles. Apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis, migdolų dribsniais ar kuo nors kitu, ką mėgstate. Mėgaukitės!

Recepto idėja kilusi iš “Medical Medium” tinklaraščio. Originalų receptą rasite čia!

Parašykite komentarą