Receptai, Sūru

Žiedinių kopūstų ryžiai su avinžirnių kariu

Žiedinių kopūstų ryžiai su avinžirniais ir kariu

Žiedinių kopūstų ryžiai yra puikus pakaitalas, jei ieškote, kuo pakeisti grūdinius produktus. Jis yra itin švelnaus, neutralaus skonio ir puikiai tinka įvairiems padažams gardinti. Be to, jie labai skanūs neapdoroti ir kepti bei paruošiami akimirksniu. Taip į savo mitybos racioną galite įtraukti dar vieną daržovę ir iš pirmo žvilgsnio nepastebėsite, jog tai žiediniai kopūstai, o ne ryžiai. Išbandykite žiedinių kopūstų ryžius, pavyzdžiui, su maistingu kokosų kariu, kurio receptu pasidalinsime tuoj pat!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis : vidutinis
Jums reikės:

  • vieno vidutinio dydžio šviežio žiedinio kopūsto galvos
  • 230 g avinžirnių, iš anksto virtų arba konservuotų
  • 200 ml nugriebto kokosų pieno (18% riebumo)
  • 3 šaukštų trintų pomidorų
  • 200 g šviežių kubeliais pjaustytų pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 laimo
  • 2-3 šaukštų vandens (vietoj aliejaus)
  • 1 arbatinio šaukštelio kario miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų prieskonių
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • jūros druskos (pagal skonį)

Kaip paruošti žiedinių kopūstų ryžius ir karį?

Pirmiausiai, paruoškite žiedinių kopūstų ryžius. Nuplaukite žiedinį kopūstą ir supjaustykite žiedynais. Tada sudėkite žiedynus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki smulkios, ryžius primenančios masės. Jei neturite virtuvinio kombaino, taip pat galite naudoti tarkavimo mašiną. Tada paruoškite karį. Pirmiausiai, keptuvėje pašildykite vandenį ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. 3-4 minutes pakepinkite svogūnus. Tada suberkite kario miltelius ir maltus prieskonius. Virkite dar kelias minutes. Galiausiai sudėkite avinžirnius, kokosų pieną, trintus pomidorus ir šviežių pomidorų kubelius. Palikite troškintis dar 6-7 minutes ant švelnios ugnies, pagardinkite druska, pipirais ir išspauskite laimo sultis. Patiekite su traškiais žiedinių kopūstų ryžiais.

P.S. Kadangi pats karis yra labai aromatingas, prie jo puikiai dera žemiški žiedinių kopūstų ryžiai. Tačiau, jei mėgstate aromatingesnius ryžius, žiedinių kopūstų ryžius taip pat galite lengvai pasigaminti keptuvėje su pasirinktais prieskoniais.

Parašykite komentarą