Receptai, Sūru, Užkandžiai

Bulvių pica su ananasais ir anakardžio riešutų sūriu

Bulvių pica su ananasais ir indiškų riešutų sūriu

Toliau pateiktas receptas dar kartą įrodo, kokios universalios yra bulvės! Garinimas, virimas ir kepimas tikriausiai jūsų nenustebins, bet ar kada nors bandėte iš jų iškočioti picos tešlą? Rekomenduojame tai išbandyti ir to išmokti galite toliau pateiktame recepte. Tai paprasta ir nereikalauja daug pastangų. Šį gardų receptą galite išbandyti ir su mažaisiais šeimos nariais! Išbandykite ir praneškite mums, kaip jums patiko.

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 50 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Picos padui:

  • 500 g garuose virtų bulvių
  • 80 g bulvių krakmolo
  • jūros druskos (pagal skonį)

Picos pagardams:

  • 100 g koncentruotos pomidorų pastos
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų žolelių mišinio
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 50 g anakardžių
  • 3-4 šaukštų vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo
  • ½ citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų ir česnakų miltelių
  • 60 g smulkintų šviežių paprikų
  • 80 g ananasų kubelių (šviežių arba konservuotų be cukraus ir savo sultyse)
  • 50 g pjaustytų vyšninių arba slyvinių pomidorų
  • 30 g griežinėliais pjaustyto raudonojo svogūno
  • 1-2 saujos šviežių morkų

Kaip pasigaminti picą iš bulvių?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite picos padą. Iš anksto paruoštas bulves sutrinkite bulvių grūstuve arba šakute, įmaišykite bulvių krakmolą ir druską. Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį. Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir suformuokite norimą maždaug 0,5-1 cm storio picos pagrindą (jei norite, iš tos pačios partijos galite padaryti kelias mažas picas). Picos padą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol jis įgaus auksinį atspalvį. Kol kepa picos padas, paruoškite priedus.

Pomidorų padažui pagaminti:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite 100 g koncentruotos pomidorų pastos su klevų sirupu, žolelių mišiniu, Kajeno pipirais (jei naudojate) ir jūros druska.

Anakardžių “sūrio” gamyba:

Supilkite riešutus į trintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.

Paruoškite likusį įdarą:

Susmulkinkite svogūną, papriką, pomidorus ir ananasus.

Kai padas bus paruoštas, pirmiausia ant jo užtepkite pomidorų padažą. Tada ant viršaus dėkite sūrį, pjaustytų pomidorų kubelius, smulkinto svogūno, griežinėliais pjaustytos paprikos ir ananasų sluoksnį. Jei norite, pabarstykite dar žolelėmis. Picą kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada išimkite picą iš orkaitės, leiskite jai kelias minutes atvėsti, patiekite su šviežia rukola ir skanaukite!

Parašykite komentarą